En valaffisch från Folkpartiet

En av Folkpartiets valaffischer visar en bild på Jan Björklund, lite tillsnofsad på öststatsmaner. Två korta budskap:

Ja till invandring
Nej till rasism

Skrämmande budskap, med tanke på att Sverige tappat kontrollen över invandringen. Det finns inte bostäder utan de asylsökande blir kvar på flyktingförläggningarna, vi vet inte vilka det är som kommer eftersom de gör sig av med sina identitetshandlingar, det finns inte jobb utan för många handlar det om att Sverige åtar sig att försörja dem resten av livet. Allt detta vet de flesta som följer debatten, också de som aldrig skulle kunna tänka sig att rösta på Sverigedemokraterna.

Och sedan: nej till rasism. Det vore lätt att skriva under på det budskapet om det inte råkade vara så att all kritik mot den förda politiken kallas för rasism i Sverige. Det gäller också för kritikerna. Inte ens om Gunnar och jag gav exempel från våra privatliv som visade att vi absolut inte är rasister, även om våra vänner intygade att vi inte är rasister, så är vi rasister i alla fall. I Sverige blir man rasist om man är emot massinvandring och den förda invandringspolitiken. Strunt samma vad man har för argument. Strunt samma vad man har för faktakunskaper. Strunt samma med ansvar och omdöme.

Detta är alltså vad Folkpartiet vill fånga in väljare med. De säger: vi fortsätter med den massinvandring som vi tappat kontrollen över och som skiljer ut oss från alla andra av Europas och världens välfärdsstater. Vi fortsätter att brännmärka kritiker genom att kalla dem för rasister.

Det är inte bara politiskt ansvarslöst. Det faktiska innehållet i detta budskap gör Folkpartiet till ett av Europas mest extrema politiska partier.

Karl-Olov Arnstberg

Ullenhag2PS
När jag beger mig till Kungens Kurva för att plåta skylten med Jan Björklunds ja till invandring och nej till rasism visar den sig vara utbytt. Budskapet är detsamma men nu är det Ullenhag som ser glad och samtidigt lite misstrogen ut. Jag letar också på nätet efter denna affisch men hittar den inte, varken med Jan Björklund eller Erik Ullenhag. Däremot forsar det fram karikerade och hånfulla bilder av Ullenhag. Jag har svårt att tro att någon annan av medlemmarna i den nuvarande regeringen utsatts för så mycket löje.

Alla texter är © på denna blogg. Det är tillåtet att sprida texterna under förutsättning att ni alltid länkar till källan här på bloggen.