Kort recension av Perukklubben

Pär Ströms bok ”Perukklubben (en saga om åsiktsfrihet i landet som kommit längst)” är en fabelskröna om det stackars Eklandet, befolkat av getter som lever under en hemsk pk-terror. Simning är farligt, gödsel likaså, det släcker solen, får de kuvade getterna ständigt höra från forskarugglor, kor och vargar som tillsammans utgör makteliten.

Särskilt svårt har de gråfärgade djuren som är utsatt för en pälsism som till och med gör det näst intill olagligt för dem att få andas. Är man gråfärgad är man rökt! Händelsernas centrum är Klövköping där läget är förhornat bistert. Det är en daglig plåga att leva under vargarnas terror, kornas medlöperi och ugglornas bisarra studier av det ena med det tredje.

Attackvargen Kvällsmurvla leder repressionen med förtruppen Tweet och Tweeta som sliter sönder strupar på den stackars get som vågar opponera sig. Kornas munistrar slätar över, vilseförs och vilseför. Men en dag tar det stopp när en grupp Tvivlargetter som inte tror på att de skulle vara några Solsläckare, samlar ihop ett Getborgargarde som svar på Klövköpings blodbad.

Livet är inte bara svart och grått, det utspelas kärleksdramer, angiveri och utanförskap förekommer även i djurvärlden. ”Djuren är väl också mänskor, djuren har väl mänskors känslor…”, som det sjöngs i klassikern Fablernas Värld en gång i tiden.
Tapprast är tvivlargeten Georgina, en hjältinna som leder oss genom berättelsen på något stapplande klövar, men där finns också några desillusionerade vargar att ta till sitt hjärta, även om de gärna tar sig en balja mjöd för mycket på krogen Natt-Ylet.

Nu ska jag inte berätta mer. Det är förhornat viktig läsning. Så gå med i Getborgargardet och befria dig från förtryck och förylad pälsism. Sätt en högaffel i mulen och beställ boken, eller ladda ned den gratis som e-bok här!

BRÄÄK!!

Gunnar Sandelin

Alla texter är © på denna blogg. Det är tillåtet att sprida texterna under förutsättning att ni alltid länkar till källan här på bloggen.