Fråga till de 87 procenten

Håkan Karlberg heter en man som ägnar mycket tid åt att skriva till politiker och opinionsbildare och upplysa dem om konsekvenserna av svensk migrationspolitik. Han låter också mig och Gunnar få del av hans skrivelser, som mestadels är på kornet. Det hindrar inte att han blir deletad och skräppostmarkerad av de flesta av dem som borde läsa det han skriver.

En av hans skrivelser riktar sig till Leif GW Persson och lyder så här:

Om man vet att 550.000 människor bor i 186 utanförskapsområden, som inte fanns för 25 år sedan, och att vi i år kommer att ge permanent uppehållstillstånd till en folkmängd motsvarande Karlstads storlek, och att vi inte har bostäder, jobb och samhällsservice åt dessa. Och om man vet att inströmningen inte är tillfällig utan kommer att öka nästa år, och nästa etc. Om man dessutom anser att invandring är en alltför våldsam omvandling av Sverige och därför en ödesfråga. Vilket parti borde man då ha röstat på i valet?

Det är en fantastiskt bra fråga! Den ger en beskrivning av ett Sverige som inte går att förneka, för den som någorlunda hänger med i mediernas rapportering. Den hyllar inte Sverigedemokraterna på något sätt, men framför allt: det är den som blir tillfrågad som måste komma med argumenten. Den som frågar behöver inte försvara sig mot påståenden om högerextremism, populism, rasism, främlingsfientlighet, islamofobi etc.

Jag har därför tagit mig friheten att bygga ut frågan en aning, men detta hade aldrig skett utan Håkan Karlbergs geniala formulering (ja, i all sin enkelhet är den faktiskt det). Den här frågan tycker jag att väldigt många av er som förstått vilken katastrof som väntar Sverige ska ställa, när en lämplig situation dyker upp:

Om man vet

att under de närmaste fyra åren beräknas ytterligare en halv miljon människor att beviljas permanent uppehållstillstånd i Sverige

att en majoritet av dessa är lågutbildade muslimer som aldrig tidigare levt i en demokrati

att inströmningen inte är tillfällig utan kommer att öka ytterligare

att Migrationsverket begärt ytterligare 48 miljarder för att under de närmaste fyra åren kunna hantera asylansökningar och ordna med flyktingförläggningar och att detta bara är en bråkdel av den verkliga kostnaden

att det inte finns jobb för nykomlingarna (Sverige har extremt få jobb tillgängliga för lågutbildad arbetskraft jämfört med snittet inom EU)

att bostadsbristen redan nu är mycket svår

att mer än 550.000 människor bor i 186 utanförskapsområden, som inte fanns för 25 år sedan. (I ett utanförskapsområde förvärvsarbetar färre än 60 procent av de boende i arbetsför ålder och färre än 70 procent går ut grundskolan med fullständiga betyg eller färre än 70 procent röstande i senaste kommunalvalet)

att Sverige enligt polisens rapportering nu har 55 ”no-go-zoner” dvs. områden där uppgörelsen bland kriminella kan resultera i skottlossning på öppen gata, där invånarna inte törs avge vittnesmål och där polisen inte är välkommen

att svensk kriminalitet i en europeisk jämförelse är skämmande hög, uppklaringsprocenten skrämmande låg och invandrare är starkt överrepresenterade, i synnerhet när det gäller vålds- och sexualbrott

Om man vet detta, på vilket parti ska man då rösta?

Hade jag råd skulle jag vilja köpa en helsida och ställa frågan i Dagens Nyheter eller någon annan stor morgontidning (De kommer förstås att nobba. Nej förresten, de kommer inte ens att besvara min förfrågan.). Men om …

Skulle
Jag bli beskylld för att ljuga?
FI demonstrera mot rasism på Medborgarplatsen i Stockholm?
Fores göra en ”motannons” där de påpekade att det minsann var jobbigt också för svenskarna som emigrerade till Amerika.
Göran Rosenberg nu återigen med kraft påpeka att antisemitismen var skrämmande?
Lena Mellin nästan få en hjärnblödning för att främlingsfientligheten brett ut sig ännu mer?
”68-panschisarna” demonstrera i Rågsved?
De Rasifierade få en helsida för rappakalja i DNs kulturbilaga.
Expo begära ännu mer stålar från staten för att bekämpa nazismen?
126 myndigheter lägga in ett extra sammanträde för att diskutera värdegrunden?

Skulle det bara bli totalttyst i medierna?

Förhoppningsvis skulle ytterligare 13 procent av svenska folket inse hur överkörda de var av svenska politiker och medier. Till höger, till vänster och i mitten.

Karl-Olov Arnstberg

Alla texter är © på denna blogg. Det är tillåtet att sprida texterna under förutsättning att ni alltid länkar till källan här på bloggen.