Har min dotter blivit våldtagen? Det var då ett jävla samhälle!

Brottsförebyggande rådet och diverse myndighetsföreträdare brukar hävda att kriminaliteten inte ökar utan det handlar om benägenheten att anmäla brott etc. När man konstaterar att det är väldigt många invandrare som sitter i fängelse, så beror det på rasismen. Polisen stoppar mycket hellre unga invandrare som åker runt i en svart BMW än svenskar som åker runt i sina Volvobilar. Svenskar åker alltså inte dit lika mycket som invandrare. När jag diskuterar brottsligheten med en juristvän säger han att ”Det förstår du väl att om det inte var invandrare som satt i våra fängelser, så skulle det sitta svenskar där istället.” Jag tänker att tur då för svenska skurkar att det så ofta är invandrare som åker dit, men det säger jag inte.

En bloggläsare skriver:

Av en väninna fick jag veta att en flicka blivit våldtagen av fem somalier. Bra att man får veta nationaliteten, så att unga flickor kan ta långa omvägar runt sådana gäng. Min dotter blev för tio år sedan väskryckt på Mariatorgets t-banestation. Ett gäng killar tog hennes väska. Hon kastade sig in i tåget och slet till sig väskan. En av killarna sparkade på hennes arm så att den bröts. Hon är säker på att det var somalier. En annan gång, vid Sankt Eriksplan stod hon med en kamrat och väntade på nattbussen. Ett gäng invandrartjejer, troligen muslimer, bad om en cigarett. Min dotter röker inte, och när flickorna inte fick någon cigarett tog de tag i min dotters huvud och dunkade med busskurens glasvägg tills hon nästan svimmade.

Varför berättar jag det här? Jo, för att säga att jag tror att många invandrarungdomar hatar ”svennar”. Det är ett stort problem. Sen har döttrarna förstås vänner med ickesvensk bakgrund, bl.a. muslimer. Men det är människor som är väl integrerade i det svenska samhället, som pratar perfekt svenska, har jobb, eller pluggar och har god självkänsla. Och då blir bakgrunden en helt annan femma.

När myndighetsföreträdare och opinionsbildare tvingas inse att det finns ett samband mellan massinvandringen och kriminaliteten – i synnerhet när det gäller våldsbrottslighet, inbegripet våldtäkter – läggs skulden vanligtvis på samhället. Är det inte brist på ungdomsgårdar så är det strukturell rasism eller utanförskap.

Jag har kontakt med en jurist (inte samma som ovan) som ger mig lite inblickar i vad som händer i våra domstolar. Där håller det inte att ställa samhället till svars utan det handlar om gärningsmän och förövare. Där dribblas inte heller med statistik utan där behandlas varje fall för sig och det vill till att samhället lägger ner stor energi på att fostra juristerna till pk-soldater, när en kriminell verklighet grinar dem i ansiktet. Det verkar funka, att döma av vad juristen skriver ” Våra yngre storstadsåklagare är oerhört politiskt korrekta.”

Några smakprov från denne jurist som rätt ofta ger mig inblickar. Jag tror inte det i första hand beror på att han vill veta vad jag tycker, utan det handlar om hans mentala hälsa. Han anser sig leva i totalsnurrig värld och behöver skriva av sig. Det är han inte ensam om.

Idag har man haft förmånen att avsluta en härva som började med att en afrikan förskingrade 1,6 miljoner kr av en man i nittioårsåldern. Mannen dömdes för grov förskingring till 1 år 4 månader. Sedan hade pengarna lämnats till hans bor. Brodern blev några månader senare angripen av “tjuvens” kompisar som försökte råna denne och hans familj. 2,5 års fängelse. Idag hade vi brodern och hans sambo som var åtalade för grovt häleri. Tredje rättegången.
I morgon har jag två “araber” som stulit metaller från ett industriområde. Den ene hade endast varit i Sverige fem dagar då det hela inträffade.
I morse två orientaler anhållna. Den ene hade stulit pengar från en kvinna vid en uttagsautomat. Den andre hade “knivat” ett flertal personer i centrala Mora. Rubricerat som bl.a mordförsök.
Vi jobbar i stort sett mångkulturellt numera varenda dag!!

Fick nyss ett samtal från en kollega som haft jour i östra området. Han meddelade att av de senaste 18 vidtagna åtgärderna avsåg 16 sådana där man saknar de fyra sista siffrorna i personnumret. I går var jag i Stockholm där gick vi igenom en bedrägeridom där en nigerian i Trollhättan under de senaste fyra åren systematiskt levt av organiserade bedrägerier. Oerhört avancerade och hade inbringat 2 miljoner på två år. Blev naturligtvis inte utvisad eftersom han varit här så länge. Samtidigt påpekades att vi numera inte skall använda termen “Nigeriabrev”. Det ska heta MMF-brev,( Mass Marketing Frauds). Nu ska jag iväg och ta itu med nya “utmaningar”

Den lilla staden Söderhamn är mest känd för “tingshusmorden” 1971 då “gammpojken” Gunnar Bengtsson berövade domare, advokat och motpart livet efter att “sol och vårats” av en parant storstadskvinna. Idag har morden aningen mera oromantisk karaktär. De senaste två morden begicks dels av en alban som yxmördade sin rival i ett äktenskapsdrama och dels en irakier som mördade en landsman med kniv med förmodligen liknande motiv.

Så här uttrycks det att 14 bulgarer anhållits i Sverige samt naturligtvis endast är här på “besök”:
Polisens presstalesman Mikael Hedström vill inte säga om de misstänkta är hemmahörande i länet.
– De kan vara skrivna här och ha anledning att vistas här, men vi behöver tolkar för att kunna höra dem.
Förhör hölls under måndagseftermiddagen och kvällen.
Uppdatering 01:45:
Samtliga 14 personer har anhållits efter beslut av åklagare.

Efter en journatt i mellersta Sverige kan det kännas skönt att få lämna en liten och obetydlig exposé över en vanlig måndag i Moder Svea från Dalälven och nedåt. Det kan väl anmärkas att nedan angivna information i nuvarande stund är föremål för s.k “förundersökningssekretess” varför man denna vecka behandlar uppgifterna med viss “försiktighet”. ( När tiden gått ett tag kan det däremot vara “fritt fram” )

Rätt tidigt aktiverades ett ärende i en mindre mellansvensk stad där en polispatrull av en tillfällighet passerat en adress där lastning av gods pågick. Vid närmare kontroll visade det sig att i en lägenhet, bebodd av en svensk kvinna, den senaste tiden hyst 14 bulgariska medborgare som nu var i färd med att resa till Polen med två fullastade bilar. Samtliga greps och anhölls och lämnade diverse olika uppgifter om att man kommit till Sverige för att jobba och så vidare, fått möjligheter att bo i lägenheten och så vidare, och delar av godset hade inköpts på olika sätt. Igår kunde konstateras att 300 mobiltelefoner, 20 bärbara datorer samt c:a 100 000 kr i kontanter beslagtagits. Naturligtvis finns det mer gods att nämna men detta axplock får duga.

Nästa ärende ringdes in från Ludvika. En polispatrull hade skickats till en av kommunens fem förläggningar. Där hade anmälan gjorts av en syrisk kvinna som i ett fönster sett hur en etiopisk man misshandlat hennes sjuårige son med en bandyklubba. Märken på pojken fanns att iaktta. När patrullen anländer framkom uppgifter att den syriska familjens dotter, även hon sju år, 14 dagar tidigare hade misshandlats av samme man med ett rep på ryggen. Eftersom endast en patrull arbetade i området gick hela passet till dramat.

En stund senare var det Rättviks tur. Även där ett flertal förläggningar. I en av dessa hade bråk i matkö uppstått mellan ett syriskt par och en eritrean. Eritreanen hade stått för nära syrianens hustru och bråk uppstått. Eritreanen gav kvinnan en örfil med den naturliga påföljden att han angreps av den syriske mannen med strypgrepp mm. Patrull på plats och anmälningar upptogs utan några gripanden. Några timmar senare var det dock dags igen. Den eritreanske mannen stod utanför sin länga och rökte då syrianen fick syn på honom, hotade på arabiska att beröva honom livet och angrep sedan med tre rejäla knytnävsslag. Samma patrull på plats igen och nu greps syrianen och anhölls. Eritreanen blödde och hade synliga skador.

Även Kalix fick förmånen att delta. Dit hade två libyer begett sig i stulen personbil. Båda var specialiserade på att i Mellansverige gå in på badinrättningar, idrottsanläggningar mm och bryta upp klädskåp, stjäla ur dessa och då även bilnycklar. Så hade nu skett i Vilundabadet i Upplands Väsby. Båda hade sedan i en stulen bil begivit sig till en kusin som bodde i Kalix där de greps av polis. Man hade bl.a “tjuvtankat” på OK i Kalix och fanns på övervakningsfilm. På den ene fanns beslut om utvisning men jag förklarade för polisen att sådant endast var att betrakta som “Pro Forma” i Sverige och som papperslös garanterades man både skolgång och sjukvård. Ett flertal s.k “öppna ärenden” fanns på herrarna i Mellansverige.

Idag har man roat sig med tre bulgariska romer varav en begärdes häktad. Problemen med dom är att målsägarna ljuger lika friskt som dom misstänkta. I ett av fallen uppgavs målsägarna blivit “mutade” att ta tillbaka sina uppgifter vilket dom även gjorde och två fick gå hem.

I övrigt kan nämnas att ett “krimmare” berättade att Köpmannaföreningen i en mindre svensk stad vill ha ett möte med polisen. Butikstölderna har gjort att flera överväger att sluta sin verksamhet. Vi konstaterade att hur många möten som helst med polisen inte kommer att förändra ett dugg!!
I denna stad har det bott c:a 100 bulgariska romer på campingen cirka ett år nu. Dieselstölderna är enorma. Dessutom har man naturligtvis flyktingar mm som alla andra. Moder Svea är i fritt fall och våra politiker och journalister “mörkar” naturligtvis allt som händer.

Då det gäller rättsväsendet skulle det finnas en oas att ösa ur. Det känns nästan omöjligt att veta var man skall börja. Jag skickar dig lite ”hintar” om hur det ser ut i mitt län och jag vet inte ens om vi tillhör de mest belastade i Sverige. Jag skulle dock kunna lova att fick folk veta fullt ut om vad som sker skulle dom bli vansinniga det kan man nog försäkra. Utvecklingen har i princip skenat på senare tid.

Karl-Olov Arnstberg

pdficon_large Utskriftsvänlig version

Alla texter är © på denna blogg. Det är tillåtet att sprida texterna under förutsättning att ni alltid länkar till källan här på bloggen.