Bloggläsare

merkel

Det kommer en del mail, som det är synd att bara Gunnar och jag tar del av. Nedan ett dussin valda citat, utan inbördes ordning.

Men först: ”Teliaspärren” är borta. En bloggläsare blev förbannad, ringde upp och bråkade med Telia. Plötsligt var den väck. Någon förklaring lär vi inte få. Nu bloggläsare:

 1. En gammal historia dyker upp: två bröder bor kvar i stugan efter föräldrarnas bortgång. De har en överenskommelse angående matlagning: den som klagar på den andres matlagning får ta över ansvaret. En dag serveras vidbränd gröt och den ene brodern kan inte hålla sig: ”det var det mest djävliga jag sett, så äckligt vidbränd” men kommer då ihåg och fortsätter: ”men fantastiskt god”. Reinfeldt sa jag/vi tar ansvar för Sverige. Löfven rapar upp samma klyscha. Ingen tar ansvar! Hur är det möjligt att allianspartierna, med vetskap om den skadliga budgeten, ändå med öppna ögon utsätter Sverige för skada? Sedan har vi det paradoxala att man tar ansvar, där inget ansvar föreligger: Sveriges ansvar för alla världens asylanter, kommunernas ansvar för tiggare och illegala invandrare med skolor och sjukvård. Man kör över kommuninnevånare och använder deras inbetalda skatter till förmån för utländska människor. Vad säger kommunallagarna egentligen?
 2. Det är lustigt att Sverige vill efterlikna Kanada när det gäller invandring. Jag hörde att Ylva Johansson var här i Kanada i år, någon gång i juni. Ett av tv-bolagen intervjuade henne. Hon påstod att hon ville lära sig om integration av invandrare i samhället. Det måtte inte ha hjälpt henne ett dyft, för hon tycktes inte förstå något, och lärde sig definitivt inte något, med tanke på hur det går till i Sverige. Dessutom hade hon fräckheten att ”förmana” Kanada för att de inte tog in tillräckligt med flyktingar. Svenska politiker tycks ha för vana att de när de är gäster i främmande land, läxar de upp värden, precis som om de visste bäst. De tycks lida av storhetsvansinne och fattar inte hur ytterst lite Sverige betyder för folk häröver. Här daltas inte med invandrare minsann. Följden är att de måste integrera sig själva eller gå under. Välfärdssystemet som vi har skyddar dem inte som i Sverige, de måste stå på egna ben. Det gör de också för det mesta och vi har mindre bråk mellan etniska grupper än i Sverige. Ja, vi har inte sådana bråk i något annat än individuell skala faktiskt. Här är folk först och främst kanadensare. Vill någon slåss för ISIS så lär de inte få återvända till Kanada. Om de lyckas smyga sig tillbaks i alla fall, förlorar de sitt kanadensiska pass. Terrorister fråntas också sitt medborgarskap så länge de också är medborgare i ett annat land. Vilket de oftast är.
 3. Har haft ett litet jourpass idag, lördag. Ovanligt lugnt denna lördag. Naturligtvis dök det upp två “ensamkommande” från Marocko; stöld av mobiltelefon på restaurang i Sthlm och dator på tåg. Polisen har inte andra uppgifter än de som de ensam.kommande själva uppger. De har naturligtvis lärt sig att säga att de är under 18 år. Detta innebär att de i princip är straffimmuna och inte kan anhållas, utan släpps omgående. Dessutom ska det förordnas advokat till dem innan förhöret kan hållas, och självklart även tolk. Billiga grejor. En av advokaterna som blev förordnad är en nära bekant och han skrattade storligen åt det hela, men kommer naturligtvis att debitera skattebetalarna för sina lördagstimmar. En av dem hade suttit anhållen för våldtäktsförsök några dagar innan. Sverige är fantastiskt!
 4. I den svenska riksdagen sitter en mängd yngre förmågor utan egen arbets- och livserfarenhet, men som ändå vill omvandla samhället alltefter vad de lärt sig i ungdomsförbunden och partiskolor. Gemensamt för dem och de flesta yngre människor är att de är mycket empatiska och gärna kopplar bort hjärnan från medvetandet. Känslorna tar överhanden även när kalla siffror sparkar dem rakt i ansiktet. Se på medias bilder på de aktivister som förser migranterna med mat och dryck. Är det tio procent som är äldre än 30 år och dessutom av manligt kön, så är det högt räknat.
 5. Vi kan väl bara konstatera att landet är i fritt fall och att vi har grundläggande myndigheter som inte klarar att fullgöra sina uppgifter. Det märkligaste med det hela är att “vi” själva ordnat den katastrofala situationen. En kollega berättade att igår hade polisen gjort husrannsakan i en lägenhet i Västerås som beboddes av c:a tio marockanska “ensamkommande” och där hittades stöldgods från ett 30- till 40-tal villainbrott. Naturligtvis har Marocko iscensatt en diplomatisk kris med Sverige för att slippa ta tillbaka sina kriminella, som man nu lyckats exportera till landet “Fantasia”. Förmodligen får vi inte läsa om detta i något media, så jag nämner det hela. Vi får dra oss undan, känna hur katastrofen utvecklas, och sedan gå ut i ruinerna och hoppas att solen lyser. Känns ungefär som att betrakta en katastroffilm men här är utgången oviss!
 6. Det jag svagt börjar misstänka är att de politiker och makthavare som slänger sig med begreppet allas lika värde, menar att alla har ett lika lågt värde. Eller med andra ord: Alla är lika mycket värda, alla är lika utbytbara.
 7. Kanske att klockan är slagen för en nation när ståupparna och kulturjournalisterna börjar låta som statsvetare och statsvetarna börjar kackla som idoldeltagare?
 8. Så har då Sverige äntligen fått sin egen Rasputin. Arnstad: historikern, geniet, magikern, gycklaren, psykopaten m.m. Att även SVT nu anlitar honom tyder väl närmast på desperation: vi måste på något djävla sätt få ner siffrorna för SD. Vilken skam, så genant! Det finns inte ord att beskriva den intellektuella låga nivån.
 9. Den kulturella analfabetismen är inte förbehållen politikerskrået utan manifesterar sig i ett samhälle, som trots sina ansträngningar att vara allt och alla till lags, förstår ytterst lite av den mänskliga naturen. Inte av illvilja utan snarare på grund av ideologisk övertygelse om sin överlägsenhet, i kombination med en övertygad historiedeterminism; en i mitt tycke livsfarlig bryggd. Rekordåren verkar ha marinerat samhället med en hybris som egentligen aldrig utmanats förrän nu, med dagens migrationsströmmar. Är man då beslutsfattare med idén om ”allas lika egenskaper” på hjärnan, blir resultatet en gigantisk kognitiv dissonans. Vad spelar TBC, skolbränder, bilbränder, åldringsrån, granatkastande i Malmö, skjutningar i Göteborg för roll, när alla ändå blir ”värdegrundssvenskar” så fort de satt sin fot på svensk mark?
 10. Löfven och Kinberg-Batra har nyligen försäkrat oss om att invandringen skall ske inom ordnade former. Det betyder att de ovanligt tydligt uttalat att svensk lag skall gälla. Kommer det att ske? Nej, inte med någon automatik. Vi måste, även om vi tycker det är obehagligt och dyrt, tillåta hårt effektiva lagar och åtgärder mot illegal invandring, när den är omfattande. Tillåta hårt effektiva åtgärder och lagar mot organiserad brottslighet och mot hot av vittnen med mera. Sådana åtgärder kommer att kallas rasistiska och fascistiska, även om de sköts snyggt, i laga form. Alternativet är att de som tar lagen i egna händer, mer och mer kommer att styra samhället. Det kallar jag fascism. Slum och svält och sjukdom torde följa.
 11. Man trodde i sitt stilla sinne att politikerna för någon vecka sedan skulle säga att Sverige var fullt och stoppa intaget. Nu sitter man och funderar över blocköverskridande lösningar som skulle innebära att man meddelar TUT i stället för PUT. Under tiden pågår inströmningen med tusentals om dagen. Oavsett vilken lösning Löfven träffar med Allianspartierna kommer detta inte att leda någonstans. Åtgärderna är för sent ute och den politiska förmågan till handling består av total oförmåga. Idéer om att man skulle skärpa den “inre kontrollen” förefaller verkningslös. Polisen har inte resurser att genomföra en promille av vad som krävs och dessutom verkar viljan att agera vara minimal.
 12. Visst är det ett raffinerat spel Sjuklövern spelat angående DÖ? Så lurar man ett folk! Efter valet var man tvungna att löpa linan ut och presentera en samlad Alliansbudget för att hålla igång charaden. Man hade ju samarbetat med MP under många år och givit dem deras migrationspolitik, något man dolt så gott det gick, vilket lett fram till dagens läge. Men jag tror de blev lite överraskade över SD:s taktik, man köpte sig tid genom att (S) utlovade ett extraval. Då hann man samla sig och utarbeta DÖ. Och nu låter man DÖ försvinna, under förevändning att man lyssnat på sina gräsrötter. Men det kommer aldrig bli nyval eftersom det inte finns någon samlad Allians längre, utan alla partier kommer att presentera och rösta på sin egen budgetmotion. Och SD:s misstroendevotum kommer självklart ingen stödja. Så det kommer bli status quo fram till valet 2018 och då kommer läget i landet vara så katastrofalt att S och M kommer att bilda samlingsregering, för landets bästa, och med hjälp av olika stödpartier fortsätta regera som man alltid gjort. Det enda som skulle kunna förhindra det är att SD får 51 % av rösterna, vilket de aldrig kommer få. Dags att se om sitt eget hus och se vilket land man ska flytta till.

Varsamt redigerat och förmedlat av
Karl-Olov Arnstberg

pdficon_large Utskriftsvänlig version

Alla texter är © på denna blogg. Det är tillåtet att sprida texterna under förutsättning att ni alltid länkar till källan här på bloggen.