Sträck på dig!  Du är med i ett vinnande lag!

kanon

En bloggläsare skickade oss nedanstående text:

Inte kunde man väl ana när Fredrik Reinfeldt bara för några år sedan satte upp den ädla målsättningen att Sverige skulle bli en ”humanitär stormakt”, att det skulle gå så fort med denna utveckling. För nu går det ju så det bara visslar om det!! Sverige tar nu per capita emot sex gånger så många asylsökande som tvåan Tyskland, och de stramar nu åt invandringen, i stället för att öka som vi gör. USA är redan avhängt: Deras utrikesminister John Kerry lovade nyligen att USA skall höja sin kvot, och ta emot totalt 85.000 asylsökande på ett år. En fis i rymden! Här hemma, där vi tar vårt ansvar, räknar Migrationsverket med att det till Sverige skall komma 180.000 på ett år, dvs 65 gånger fler per capita än USA!! Jippeeee!

Och de goda nyheterna är att vi nu dessutom drar ifrån övriga länder. Vissa länder, som uppenbarligen inte fattat sitt eget bästa, gör nu helt fel och stramar åt migrationen i stället för att öka. (Hur dum kan man bli?) Men i stolta Sverige tog vi bara i förra veckan emot 9.436 asylsökande ( Det innebär att vi tog emot 56 asylsökande i timmen, nästan en asylsökande i minuten, dygnet runt).

Och i grenen ensamkommande barn utklassar vi övriga länder: Sverige, med två procent av EU:s befolkning, tog förra året emot 32 procent av alla ensamkommande barn i EU. Även här ökar vi takten! Bara lilla Trelleborg har de senaste tre veckorna tagit emot tvåtusen ensamkommande barn. Hälften av dessa har visserligen redan försvunnit mellan färjan och Migrationsverkets registrering, men lite svinn får man ju räkna med. Och polisen skall ju också ha något att arbeta med. Det är bra för BNP.

Härligt även att höra är att Stefan Löfven inte tänker slå av på takten. ”Så länge det finns asylsökande, så skall Sverige vara ett öppet land”. Och även om det skulle bli regeringsskifte, så är det skönt att veta att alliansen i stort sett fortsätter den utstakade vägen. Fredrik Reinfeldt gav ju så sent som i våras en brilliant analys av läget: ”Jag har flugit mycket över Sverige, och sett att vi har plats för många fler invandrare.”

Borlänge är till exempel en föredömlig kommun. Där har man verkligen tagit sitt ansvar. Man har på kort tid tagit emot drygt 3.000 somaliska invandrare. I en stad med 41.000 invånare motsvarar det åtta procent av befolkningen. Tänk om Stockholm och Göteborg kunde vara lika humanitära och också ta emot åtta procent somalier! Alltså 100.000 somalier i Stockholm. Eller 40.000 i Göteborg. Plats finns väl?? Kan Borlänge så …

Och vi kommer glädjande nog att fortsätta med att stärka vår position som humanitär stormakt. Enligt rykten finns det faktiskt fortfarande några få ICA- och Konsum-butiker dit romerna ännu inte har nått. Så även här kan vi fortsätta att utveckla Sverige. (Och det finns två miljoner romer till i Bulgarien och Rumänien, så med öppna hjärtan kan vi säkert bemanna ännu fler ICA-butiker, järnvägsstationer och Systembolag.)  Fler tält och madrasser och några till gympasalar går väl alltid att få fram? Hur svårt kan de va?

Om någon nu mot förmodan skulle oroas över läget, så sluta med det. Minister Gustav Fridolin har ju själv meddelat att regeringen noga följer utvecklingen timme för timme. Så vi kan vara trygga i förvissningen att de styrande har järnkoll, och att vi kommer att fortsätta på den inslagna vägen. Mångfald är ju så bra för oss alla (Det enda parti som tycker annorlunda i frågan pratar man klokt nog inte med – det skulle ju kunna förstöra enigheten. Och det får ju finnas gränser på mångfalden, i alla fall mångfalden av åsikter).

Så du kan sova gott om natten (sover du dessutom åtta timmar, så har vi i Sverige medan du sov tagit emot ytterligare 450 nya asylsökande, som ger oss nya möjligheter.) Och vår store rorsman Stefan Löfven har lovat att säga till alla de andra länderna i EU på skarpen, att de måste göra som vi, och solidariskt måste ta emot flera. Stefan har koll. De andra länderna har visserligen inte fattat galoppen ännu, men ge Stefan lite tid bara, det lossnar säkert snart.

Visst lever vi i härliga tider! Eller som vår arbetsmarknadsminister Ylva Johansson uttryckte det så fint häromdagen:

Bara en gång får man vara med om ett stort skede, som när man genomgår en personlig livskris i livet, och det gör vi just nu. Det är en härlig känsla att Sverige förändras, och att jag får vara med om den …

Så gläds åt hur Dina barn o barnbarn en dag kommer att tacka oss för att vi var så humanitära och förutseende i en svår tid, där inte många andra än vi tog sitt ansvar!

Förmedlat av
Karl-Olov Arnstberg och Gunnar Sandelin

pdficon_large Utskriftsvänlig version

Alla texter är © på denna blogg. Det är tillåtet att sprida texterna under förutsättning att ni alltid länkar till källan här på bloggen.