Nötskalet

notskalet_400

Nötskalet

Svensk invandringspolitik och dess konsekvenser

Vi har skrivit en ny bok, som kom från tryckeriet idag. Det är en pocket på 196 sidor. Den är alltså betydligt mindre än våra tidigare två böcker om ”Invandring och mörkläggning”. Den är rykande aktuell och tanken är att den ska gå att läsa på några timmar. Vi har undvikit att deklarera våra åsikter. Här finns ingen politisk propaganda, ingen ideologisk plattform, inget dolt budskap. Vi vill inte bestämma vad du ska tycka om invandringen till Sverige, utan det är det du som ska göra. Tanken är också att denna bok ska fungera som en introduktion. Den som har förstått vad som händer med Sverige ska, utan att behöva riskera att skällas för främlingsfientlig eller rasist, kunna sticka denna översikt i händerna på den som vill veta mer.

Nötskalet går att köpa direkt från Debattförlaget för 140 kr inklusive moms. Om du tidigare köpt någon av våra böcker, så vet du hur det går till, nämligen så här:

Betala in 140 kr på plusgiro 463 33 86-0 och skriv ditt signum i meddelandefältet. Maila sedan detta signum plus den adress dit boken ska skickas till koa@arnstberg.se. Den kommer givetvis också att kunna köpas genom Adlibris, Bokus och övrig bokhandel. Vi håller också på att ta fram den som E-bok.

Innehållsförteckning

Inledning 9
Säg som det är 10
Tala sanning till makten 11
Konsekvensneutralitet 11
Åsiktsfrihet 12
Använd alla sorters källor 12
Flyktingkrisen 15
Det extrema landet 15
Den terapeutiska staten 19
Flyktingkrisen 22
Sprickorna i muren 27
Blev Sverige mångkulturellt? 29
Under och efter kriget 29
Den svenska invandringspolitikens fader 30
Rasism och välvilja 33
Jonas Widgren 35
LO bestämmer 38
Valfrihet 40
Luciabeslutet 46
Integration blir det nya kodordet 48
Mångfaldens öar 50
Hur många kommer det? 55
Är alla flyktingar? 55
Sverige i topp i västvärlden 59
Vilseledande nettoinvandring 64
Konsekvenser 69
Kriminella och jihadister i asylströmmarna 69
Gasen i botten med Reinfeldt vid ratten 71
Skolan och Pisa 75
Allt sämre resultat 75
Asylinvandringen enda säkra faktorn 77
Invandring och kriminalitet 83
Våldsbrottslighet 83
Hur media mörkar 86
Bränder 90
Organiserad brottslighet 92
Landsbygden 92
Hedersrelaterat våld 93
Sverige i våldtäktstopp 97
Utländsk förövarbakgrund vanligast 98
Köln, Kalmar, Kungsan 100
Vilka anmäler? 102
Bostäder och jobb 105
Permanent bostadsbrist 105
Trångboddhet för asylsökande 107
Förläggningar 108
Mycket bråk 110
Sommarstugor 111
Drygt hälften i arbete 111
Sysselsättningsgapet 113
Kompetensregn över landet 114
Norden ut; Mellanöstern, Afghanistan och Afrika in 117
Utomeuropeisk arbetskraftsinvandring 119
Är invandringen lönsam? 123
Fraseologi 123
Sandviken 126
900 miljarder i vinst 128
Öppna hjärtan eller plånböcker? 129
Från trettio till hundratals miljarder 130
Tio gånger så högt bidragsberoende 133
250 miljarder per år 135
Asylinvandringens nota för 2015 136
Ensamkommande ungdomar 139
Flygfärdiga 139
Asylsökande ensamkommande ungdomar 2015 141
Regeringens syn på ensamkommande flyktingbarn 147
Hur går det för barnen? 150
Könsobalans och övergrepp 150
Islam 151
Europas snabbast växande minoritet 151
Den stora frågan 154
Islam är en totalitär ideologi 157
Islam och islamism 162
Svenska kyrkan och islam 165
Tiggande romer 169
Konstiga förslag 169
Gadje ska inte veta 171
En folkgrupp som försvarar sig 172
Romernas möjlighet att röra sig fritt inom EU 173
Svenska insatser 177
Romer och tiggeri, sammanfattande synpunkter 179
Noter 185

Inledning

Vi vill ge läsarna de kunskaper om invandringen till Sverige, som vi menar att svenska journalister och politiker inte klarar av att leverera. Läs den här lilla boken, det går på några timmar. Därefter bör du ha bra överblick i de viktigaste frågorna.

Först kallade vi boken för ”Invandringen i ett nötskal”, men efter att vi i vår inbördes diskussion förkortat namnet till ”Nötskalet”, så beslöt vi att välja den kortare titeln. Informationen är kortfattad, rak på sak och tydlig. Vi har haft fem ledstjärnor:

Säg som det är, vilket betyder att läsarna utan glidningar, utan vilseledande språkbruk och utan censur ska informeras om invandringspolitiken och dess konsekvenser. Det betyder bland annat att vi strävar efter ett korrekt språkbruk. De ungdomar som kommer till Sverige utan familj och söker asyl kallas inte för barn, utan mer rättvisande för ungdomar eller unga vuxna. Asyl­sökande kallas inte för flyktingar, eftersom endast en minoritet av dem som söker sig till Sverige är flyktingar, så som det stadgas i FN:s konven­tion. Tiggande romer från Rumänien och Bulgarien kallas inte för EU-migranter. De EU-medborgare som befinner sig i Sverige och har rätt att vistas här under tre månader är inga migranter, annat än möjligen illegala sådana. Av samma skäl kallar vi inte illegala invandrare för papperslösa flyktingar. Vi använder också ett och annat förbjudet ord, exempelvis massinvandring. Det är en korrekt rubricering för den ström av människor från världens mest dysfunktionella länder, som söker sig till Europa och Sverige. När det gäller uppehållstillstånd för asylinvandrare har Sverige länge legat i topp per capita. Det finns också ord som vi tycker illa om, exempelvis värdegrund, ett begrepp och en företeelse som syftar till att eliminera kritik och oliktänkande.

Tala sanning till makten, en formulering som låter mycket bättre på engelska: ”Speaking truth to power”. Detta har vi i och för sig länge försökt göra, främst med de två volymerna av Invandring och mörkläggning, som Debattförlaget gav ut 2013 och 2014. Vi kan inte säga att vi varit särskilt framgångsrika. Kunskapsresistensen är utbredd och låsningarna många, i synnerhet där en öppenhet och allsidighet skulle behövas, som inom socialdemokraterna och moderaterna.

Konsekvensneutralitet är också ett uttryck med mera stuns på engelska: ”Publish and be dam­ned”. Här syndar den etablerade pressen och etermedia svårt. De vill exempelvis inte ta upp frågor om invandrares brottslighet, i synnerhet inte våldtäkter. De undviker kontroversiella frågor som kan knytas till bestämda etniska grupper, exempelvis de åldringsrån som är en födkrok bland romer.

Åsiktsfrihet, det vill säga att undvika det ständiga tyckandet, liksom ställningstagandet i viktiga frågor. Det gäller framför allt Sveriges kvällstidningar, men också särskilt flaggskeppet Dagens Nyheter. Under Peter Wolodarskis ledning ägnar sig DN:s journalister åt något som Wolodarski benämner agendajournalistik. Han kunde lika gärna ha sagt åsiktsjournalistik eller propaganda, men ”agenda” låter väl lite bättre.

Använd alla sorters källor. Det är givetvis viktigt med nyhetsvärdering och källkritik, men inom medierna har ett ”näsan-i-vädret-syndrom” utvecklats, alltsedan nätet och dess fria, för att inte säga gränslösa flöde av texter och filmer tillkommit. Etablerade media avskyr och dömer konsekvent ut konkurrerande nättidningar, som Avpixlat och Fria Tider. Dessa betraktas som hatsajter och klassas som främlingsfientliga. Detta är i stora drag felaktigt även om det ibland kan gälla för tonen i vissa texter och det som skrivs i kommentarsfälten.

Vår uppfattning är att kunskap bör hämtas där den står att finna. Den viktigaste och mest relevanta kritiken av svensk invandringspolitik finns på nätet. Men naturligtvis är det viktigt att sålla, en kompetens som man kan kräva att journalister tillägnar sig.

Karl-Olov Arnstberg & Gunnar Sandelin

Utskriftsvänlig PDF-version

Alla texter är © på denna blogg. Det är tillåtet att sprida texterna under förutsättning att ni alltid länkar till källan här på bloggen.