Medley Bloggläsare

sunday
1. De två kamraterna Nalle och Nasse måste ge sig in i skogen. Det blåser nära nog orkanartat. Nasse uttrycker farhågor:
– Men tänk om det är farligt. Tänk om det blåser för hårt. Tänk om grenarna ramlar ner och krossar oss!
Puh tänker ett tag, men efter en stund lyser han upp och svarar:
– Men tänk om dom inte gör det!
Orolig medborgare frågar:
– Men tänk om vi tar emot alldeles för många. Tänk om det är skadligt för landet. Tänk om vi får ökad brottslighet, måste höja skatten, skära ner på välfärden, får bostadsbrist, arbetslöshet, ofredande av kvinnor. Minskat förtroende mellan människor, bidragsfusk, sharialagar, moralupplösning, polisbrist, förfall och kaos i skolan, skolbränder, attacker mot utryckningsfordon, stenkastning mot polisbilar, No go zoner, kris i tand- och sjukvården och kanske ÄNNU VÄRRE, politikerförakt.
Statsministern tänker inte ens en nanosekund:
– Men tänk om vi inte får det!
Den orolige medborgaren blir Inte helt övertygad.
– Men hur ska vi förhindra att det blir så?
– Sluta tjollra nu. Politikerförakt? Är du dum på riktigt? Vi tar ju vårt ansvar. Och varför skulle det vara fel med skattehöjningar? Det är inte okej att prata strunt om det.
– Fast nu tänkte jag kanske mer på dom andra sakerna jag räknade upp.
– Dumbom! Det tar ju INTEGRATIONEN hand om.

***

2. I radions P 1, lyssnade jag idag på nyhetsinslag med anledning av att EU:s avtal med Turkiet nu skall börja tillämpas. Här talas om att “flyktingar förs tillbaka till Turkiet”. Man intervjuar vissa som påstridigt hävdar “att man vill till Europa” o.s.v. Anslaget är naturligtvis att dessa individer förvägras rätten att ta sig till Europa såsom detta vore som vilken mänsklig rättighet som helst. Det finns ingen obetingad rättighet för människor som inte bor i Europa att ta sig hit. Sedan frågan om asyl.  Att flyktingar “förs tillbaka till Turkiet” innebär naturligtvis inte att deras asylrätt “kränkts”. Asylrätten innebär inte en rätt att vara där man vill vara utan en rätt att inte behöva vara där man inte skall behöva vara. Det vill säga när man tagit sig från katastrofhärden, vare sig den utgörs av krig, naturkatastrof eller liknande, har man en rätt att slippa återvända och åtnjuter skydd. I Sverige framställs detta som att alla har “rätt att söka asyl i Sverige” vilket inpräntats hos allmänheten av politiker och media.

***

3. Jag har under den senaste månaden funderat mer och mer på vårt totalt odemokratiska valsystem. Det är ju så att våra politiker är broilers som gått i politisk söndagsskola sedan tonåren. Man kommer inte in i partipolitiken annars. Vissa skickades av föräldrarna, andra lockades av fester för då mötte man jämnåriga. Jag vet att nyrekryteringen är svår, då unga har fler valmöjligheter idag. Dessa söndagsskolepolitiker har ingen egentlig arbetslivserfarenhet som vanliga medborgare. Ur dessa led presenteras ett antal kandidater av broilermodell för oss, som till exempel Morgan Johansson. Vi röstar sedan på dem och har ingen möjlighet att påverka urvalet.

***

4. På torget sitter alltid en romsk kvinna och tigger. Jag ger aldrig. Men härom dagen när jag var inne på ICA och handlade närmade hon sig aggressivt och visade sina nakna fötter. Hon frös. Jag blev så ställd att jag köpte de ullstrumpor för 79 kronor som hon lade i min korg. Dagen därpå pratade jag med ägaren. Hon berättade att butiken har jätteproblem med romerna, som både går på kunderna och stjäl. En rom hade tiggt till sig en massa mat och när den var betald och kunden gått, försökte romen lämna tillbaka maten för att få pengar. Butiken vägrade. Problemet är att butiken inte har rätt att vägra vissa människor inträde. Det pratar ständigt med romerna om att de inte får gå på kunderna, men det hjälper inte. Intressant är att det ligger en större Konsumbutik nästan vägg i vägg och jag har aldrig sett någon rom där. Men vad gäller ICA är det osäkert om jag vill handla där igen. Vilket, om fler kunder följer mitt exempel, blir katastrofalt för butiken. Och jag kommer aldrig att ge en rom någonting igen.

***

5. Regeringen gav den 4 februari ett flertal myndigheter i uppdrag att mellan den 1 april 2016 och den 31 december 2018 ställa praktikplatser till förfogande åt Arbetsförmedlingen och ta emot nyanlända arbetssökande från Arbetsförmedlingen för praktik. Får vi pryande Isis-terrorister på Helgeandsholmen, Rosenbad och på departementen? På initiativ av arbetsmarknadsminister Ylva Johansson kommer nu ID-lösa, nyanlända asylsökande att ges praktik på säkerhetsklassade arbetsplatser. Riksdagen och samtliga statliga myndigheter ska erbjuda sådana praktikplatser åt de nyanlända. Vilken fantastisk möjlighet att bli kompetent inför det framtida maktövertagandet.

***

6. Det finns olika teorier om hur den islamistiska radikaliseringen går till. Länge har man tänkt att det finns en linje från missnöje till radikalisering och därifrån vidare till våld. Eller alternativt att det är djup religiositet som är orsaken till våldet. Men enligt ett tidigare hemligt brittiskt dokument menar man att detta inte stämmer, idén är felaktig, det finns inget lineärt samband. Vad som står i centrum är Internet, inte religiositet. Man söker efter identitet, mening med livet och respekt, hellre än religiös tro; många är lika främmande för religion som för modernismen. Och det är på Internet man finner sin grupp att tillhöra, desorienterade som dessa unga män ofta är från västs sociala normer. Vi vet också att det inte sällan är ungdomar från medelklassen som radikaliseras.
Enligt detta dokument går det att urskilja fyra steg i radikaliseringen:

man börjar bära traditionella kläder, samtidigt som man blir nedsättande och kontrollerande mot andra
man låter skägget växa
man besöker moskéer tätare, och till sist
tar man till våld

Skulle detta stämma, blir det allas vår uppgift att hålla ögonen öppna. Nog så tufft
uppdrag för en liberal.

***

7. Assistansersättningen uppgår för närvarande till 30 miljarder  och visar en obruten linjärt stigande kurva. Det finns cirka 1.000 assistansbolag och varje år tillkommer cirka 800 brukare. Assistansbolagen slåss naturligtvis om dessa och det finns exempel på att man åker runt på asylboenden och värvar kunder till bolagen. Ett fall gäller en person som hade en viss diagnos men helt bedrägligt lyckades involvera fem assistansbolag och elva vårdare, trots att hans behov var förhållandevis lindriga. I läkarintyg angavs total oförmåga att röra sig. I verkligheten kunde denne man både köra bil och rulla runt på golvet och leka med sina barn. Han hade lyckats lura åt sig 6,7 miljoner kr. I ett annat fall rörde det sig om en man som på motsvarande sätt lurat till sig 5,3 miljoner kr och där man hittat semesterbilder av mannen ridandes kameler. Utvecklingen inom området visar en kraftig ökning av antalet assistansbehövande, men även en fördubbling av antalet arbetstimmar för varje brukare. I Södertälje fanns fall där man körde med helt fejkade assistansanställda, som aldrig arbetat en timme. Den fejkade anställningen lades därefter till grund för föräldrapenning, sjukersättning med mera. Brotten är oerhört svårutredda och kräver omfattande resurser för att kunna bevisa.

***

8. En bloggläsars kommentar till nedanstående utdrag ur Sydsvenskan:

”När ansvarslösa människor får en kollektiv godhet(s)orgasm”:

/…/ Hon övergick därefter till att tala om flyktingsituationen och främst de ensamkommande tonåringarna och bemötandet av dem.
– Tänk att som förälder komma till den fruktansvärda insikten att ens barn inte är tryggt, utan man måste skicka iväg barnet till en okänd framtid i ett okänt land. Nu är det vårt ansvar att ta hand om dem. Jag har själv en 15-åring hemma. Han är en underbar kille, men det syns inte alltid. Han kommunicerar ibland med läten som ”uhh” istället för ord. Jag hoppas att det finns människor som ser den fina killen, som inte skyms av bilden av den stökiga ungdomen, som finns i alla tonåringar, sa Ylva Johansson.
Hon påpekade att Sverige står inför en stor utmaning, att det måste tas strategiska beslut för att ”bygga ett Sverige som håller samman” och fick, efter ha önskat det, en applåd för det uttalandet. /…/
När talet var över och hon fick en stående ovation, då kunde hon inte hålla tårarna tillbaka.
– Jag blev alldeles rörd. Stående ovationer, det är ovanligt. Det är inte många gånger det hänt här, kommenterade Ylva Johansson efteråt.

***

9. Det är den vite mannen som är problemet. Det är hans dominans feminister och antirasister vill åt. Problemet är inte att han finns utan att han dominerar, vilket är anledningen till att den muslimske mannen inte är särskilt intressant. Därav det hånfulla talet om ”vita tårar”. När alternativmedia förfasar sig över att feminister inte ser förtrycket av kvinnan i den islamska kulturer, så har man helt missförstått feminismen väsen och mål. Statsfeminismen är till för att öka makten hos elitfeministerna och förbättra självförtroendet hos relationsfeministerna. Därför är endast den vite mannen intressant.
Det stora problemet är således den vita mannens överlägsna förmåga: ekonomiskt, demokratiskt och kulturellt. Därför är diskriminering av den vita mannen helt OK och kallas inte rasism, sexism eller fobi. Detta är ett olösligt problem som har med de rasifierade och feministiska gruppers oförmåga och dåliga självkänsla att göra.

Förmedlat av Karl-Olov Arnstberg

Utskriftsvänlig PDF-version

Alla texter är © på denna blogg. Det är tillåtet att sprida texterna under förutsättning att ni alltid länkar till källan här på bloggen.