Bloggläsare slutet av juni 2016

offended
Om vi inte accepterar att vi är olika och då menar jag vita och svarta, kvinnor och män, händiga och ohändiga, intellektuellt intresserade och begåvade och de som inte är det, så står vi inför olösliga problem. Om det viktigaste av allt här i världen är likhet eller jämlikhet i varje aspekt, så blir den enda möjliga politiska styrelseformen en genomgripande diktatur utövad av ”de upplysta” (som förstås själva alltid är undantagna från alla krav).

***

När jag var sommarbarn i Småland på 1950-talet fick jag, genom att rota i mina sommarföräldrars bokhylla, klart för mig att det var viktigt att skilja mellan den breda och den smala vägen. En god kristen valde den smala vägen, vilket innebar försakelser och motigheter under livet. Belöningen var givetvis himmelriket, men också ett gott samvete, man visste att man handlade rätt. I dag verkar det vara tvärtom. Den som vill gå den smala vägen och – även om det är lite – motigt, satsar på att leva ett ordentligt liv, inte minst genom att vara trogen sin partner och fostra sina barn till ansvarsfulla svenska medborgare, den gör fel! Man ska skvätta ut pengar över hela världen, tycka illa om det egna landet och bejaka lösaktighet i form av HBTQ och Pridefestivaler. Att det är en väg som till helvetet bär, det lärde jag mig redan som barn.

***

PK-korridoren är en oprecis benämning. Det borde heta värdegrundskorridoren eftersom värdegrunden är den verksamma beståndsdelen. Denna kan bara gå mot en skärpning, vilket betyder att korridoren blir smalare och smalare. När någon åsikt eller företeelse exkluderats från värdegrundkorridoren, så är den för alltid utestängd, eftersom varje försök att diskutera denna visar att man har fel värdegrund.

***

Bilderberggruppen har just avverkat sitt årliga möte, denna gång i Dresden. 125 personer var inbjudna, bland dem den nu 93-årige Henry Kissinger. Att tillhöra de utvalda är liktydigt med att vara medlem av den elit som styr världen, alternativt en representant för den globala makteliten. Av de inbjudna var 121 vita, 3 svarta och en asiat. Av namnen att döma var 24 av dem kvinnor, men det exakta antalet kan slå på ett par personer upp eller ner. Vi som tror att vita män är bäst på att bygga väl fungerande samhällen borde känna oss lugnade. Inget tjafs med kvotering bland bilderbergarna. Det tråkiga är bara att bilderbergarna anser att nationerna är överspelade. Världsekonomin är global och det borde också makten över världen vara. Nu sägs det inte särskilt öppet. De som är inbjudna, också journalister från Washington Post, The New York Times och Time Magazine, förbinder sig att inte läcka ut någon information. Det fungerar förbluffande bra, men det är klart att en del ändå når offentligheten. Plus att vi vet att flera av de tunga namnen verkar för nationalstaternas upplösning. Det gäller exempelvis för irländaren Peter Sutherland, som tillhör Bilderberggruppens inre och styrande krets. I ett tal i juni 2012 för överhuset i det brittiska parlamentet, sa han att EU måste göra sitt bästa för att undergräva den etniska homogeniteten i sina medlemsstater. Samma sak har han sagt många gånger i många olika sammanhang.

***

Under snart ett halvsekel har jag diskuterat det mesta med en av mina kompisar från gymnasiet. Inte minst diskuterade vi hur Sverige förändrades på 1970-talet. Nu, efter att jag sagt att islam är en antijudisk och antikristen, kvinnofientlig och homofob ideologi med en medeltida syn på brott och straff, vill han inte ha någon kontakt längre. Han säger att han känner många vettiga och fina människor som är muslimer. Jag har för honom redovisat att jag läst alla de väsentliga texterna inom islam och flertal kritiker som Armstrong och Hirsi Ali. I mitt jobb som tandläkare i förorten har jag också kommit i kontakt med muslimska mäns allt annat än respektfulla attityd gentemot kvinnlig svensk sjukvårdspersonal. Innan jag sadlade om läste jag sociologi och var starkt marxistiskt influerad. Så jag har klart för mig att muslimer inte är en etnisk grupp, lika lite som Jehovas vittnen.

Ytterligare en anledning till att det skurit sig mellan oss är att han tycker att alla som har förståeliga skäl bör få komma till Sverige. Jag är helt emot all invandring i nuläget och troligtvis för mycket lång tid framöver, så som det ser ut idag i Sverige. Jag menar att han som socialist borde tänka på att värna svensk arbetarklass och inte importera någon lågpriskonkurrens. Socialdemokraterna borde värna folkhemmet och inte med skattemedel försörja människor som kommer hit från andra länder. Likadant med miljöpartiet, med tanke på vad invandringen drar med sig i form av import och transporter av födoämnen. Dessa argument ser han som snudd på rasistiska.

Samma sak med tiggarna. Jag hävdade att detta trasproletariat borde bort från våra gator. Tiggeri kan inte bota fattigdomen. Det finns ju öronmärkta EU-pengar till dem. Detta tyckte han var ett nedvärderande synsätt.
Jag märker samma sak bland mina fyra barn: mina två söner ser samma sak som jag, men vill inte diskutera invandringen med sina jämnåriga. Mina två döttrar känner sig kränkta när jag försöker prata om invandring med dem. Mina grannar tycker jag är okunnig och vill därför inte heller dom prata med mig. Den vid det första mötet så ämabla damen på bokbussen kallade mig och alla andra SD-sympatisörer för nazister.

Medelklass och det studerade/högutbildade mellanskiktet i landet har drabbats av megafonsjukan: man basunerar ut några väl inövade floskler om lika värde, inte ställa grupp mot grupp, inkluderande, öppet, humant etc etc och vill för död och pina inte möta några frågor/motargument. Dessa stör den trevnad och frid som är så svensk.

***

Råkade gå in på DN, enfaldens högborg, och läsa ”Så bör den auktoritära populismen bemötas”, av Timbros Andreas Johansson Heinö och Karin Svanborg-Sjövall.

Där sägs bland annat:

För trettio år sedan gick det en tydlig gräns mellan demokratiska och auktoritära partier

Sverigedemokraterna är det auktoritära partiet. Den fråga de har mage att ställa är hur de ”demokratiska” partierna, det vill säga de liberala, ska stoppa de av folket valda representanterna för ett annat parti.

För det andra blir det allt svårare att dra en skarp gräns mellan populister och etablissemang.”

Populister ska också här uttolkas som Sverigedemokrater. Eftersom de kan vara upp emot 25 procent av folket så handlar det att dra en gräns mellan etablissemanget och folket. Det är ju helt sanslöst!

Kompromisser med populister i sakfrågor måste därför kombineras med ett starkare konstitutionellt ramverk som skyddar den liberala demokratins fundament: maktdelning, äganderätt och minoritetsskydd.”

Här talar man om maktdelning, när huvudtesen är hur man ska hindra denna maktdelning med sina ideologiska fiender. Här talar man om äganderätt, när man tar svenska folkets resurser och olovandes ger dessa till andra. Här talar man om minoritetsskydd, när man inte utan konsekvenser kan gå ut som Sverigedemokrat. Det Timbro egentligen talar om är etablissemangets diktatur för att förhindra att demokratin fungerar som avsett.

***

Nu ska tjänstemännen utbildas i jämställdhet. Naturligtvis torde behovet inom rättsväsendet vara minimalt, eftersom kvinnorna nog redan nu är i majoritet. I varje fall förhåller det sig så i de större städerna. Vi ska också få lära oss om ”kön” och ”genus”, att sådant numera bara är konstruktioner. Den ideologiska fostran är igång.

Redigerat och förmedlat av Karl-Olov Arnstberg

Utskriftsvänlig PDF-version

Alla texter är © på denna blogg. Det är tillåtet att sprida texterna under förutsättning att ni alltid länkar till källan här på bloggen.