Det du inte får veta

rasist
Ett mediadrev har nyligen framgångsrikt genomförts gentemot ”Nya Tider”, en liten papperstidning som rutinmässigt skälls för att vara högerextrem och ha nazistiska rötter – alltså den standardretorik som drabbar såväl rörelser som personer, som är kritiska gentemot den förda invandringspolitiken och mediernas mörkläggning av hur det går åt helvete för Sverige. De påstår också att Sverigedemokraterna är ett högerextremt parti. Det är delvis sant, men de glömmer att tala om att det är rötterna. I dag, sisådär tio-tjugo år senare, är varken Sverigedemokraterna eller Nya Tider särskilt högerextrema, annat än med ett vänsterperspektiv, där de politiska motståndarna alltid ska skändas.

”Nya tider” har presstöd och ingen av journalisterna har någonsin fällts eller ens åtalats för rasism, islamofobi eller vad det nu kan vara, som våra reguljära hycklande medier anser är högerextremt. En av journalisterna där skriver:

Nya Tider är en partipolitiskt obunden publikation och den har inte kopplingar eller band åt något håll. Redaktionen består av en mängd drivna stilister och skribenter med förflutet i olika branscher eller andra medier. /…/ De osanna uppgifterna kommer initialt från agendastyrda stiftelsen Expo. Denna ytterst märkliga organisation är en sorts underrättelse- och åsiktspolis med starka band till organisationen AFA och andra våldsbejakande autonoma rörelser. Expo hänvisar bland annat till att Nya Tider skrev om Nordiska motståndsrörelsen, en uttalat nationalsocialistisk grupp. Detta var en objektiv nyhetsartikel med anledning av att tidningen Dagens Nyheter hade publicerat elva sidor om organisationen och då lagt ord i munnen på ett antal privatpersoner. /…/ Gillar du choklad? Vet du vilka som också gillar choklad? Hagamannen och Anders Behring Breivik. Ja, ni förstår.

Brunsmetandet drabbar för övrigt alla som ser den katastrof som den osorterade massinvandringen medfört för Sverige. Jag har inga som helst högerextrema rötter och definierar inte heller mig själv som höger. Jag har röstat på socialdemokraterna och kan tänka mig att göra det igen, om jag gillar deras politik. Men till vänster smetar de ner mig och andra dissidenter med brunfärg. Det är så vänstern gör med sina motståndare, därför att de är så övertygade om att ha rätt, trots att det är omöjligt för dem att vinna en debatt med oss som har gjort vår hemläxa och tagit reda på hur det förhåller sig. Det som vänstern inte tål, men som Nya Tider lyfter fram, är vad som händer med Sverige, liksom vilka som driver på den utvecklingen.

Medierna kan rapportera att det nattetid pågår bilbränder över hela landet, men de vill inte tala om att dessa sker i de segregerade bostadsområden, som är ett resultat av den mångkulturella satsningen. Och de vill absolut inte tala om att förövarna är ”ungdomar med invandrarbakgrund”. De kan tala om att det sker en mängd övergrepp på musikfestivaler mot unga kvinnor men tamejfan att de talar om att dessa så gott som undantagslöst begås av ensamkommande asylsökande ungdomar – förlåt, barn. De kan försvara de romer från Rumänien och Bulgarien som tigger på våra gator, ”därför att man kan ju inte förbjuda fattigdom”, men de nämner ingenting om vare sig den kriminalitet som följer med, eller de kostnader som drabbar skattebetalarna. De vill inte heller rapportera om hur hemlösa svenskar blir bortmotade från sina försörjningsrevir och härbärgen. De återkommer gång på gång till påståendet att invandringen är lönsam, men bemödar sig inte om att förklara hur det då kommer sig att extremt invandrartäta städer som Malmö och Södertälje också är utfattiga. De förklarar att det inte finns några band mellan invandrare och brottslighet, men varför har då nämnda städer så hög brottslighet? Och varför är personer med invandrarbakgrund så tydligt överrepresenterade i brottstatistiken, särskilt de från Afrika och Mellanöstern?

Svenska journalister är inte solidariska med dem som får sina bilar förstörda, inte med de unga flickor som blir utsatta för sexövergrepp och heller inte med de äldre som blir rånade av romska ligor (finns det några andra ligor som rånar åldringar, så låt mig få veta det). De är inte ens solidariska med hemlösa svenskar. De vägrar att se hur den svenska välfärden havererar. Och när de trots allt inte kan undvika att se hur landet går sönder, att katastrofen grinar oss alla i ögonen, så vägrar de att förklara vilka orsakerna är.

Annorlunda med ”Nya Tider” Det är en tidning som har modet att ta upp tabuerade ämnen, men det handlar inte om att ljuga och heller inte om att bedriva propaganda. Liksom vi andra som skriver i ideologisk motvind vet Nya Tiders journalister att det inte går att ljuga och dölja sanningen. Det är sådant som systemmedia drömmer om, att kunna beslå oss med en ohederlighet, som liknar den som de själva så gärna ägnar sig åt. Åh, vad svenska mainstreamjournalister skulle bli glada om rubriker som nedanstående smakprov vore lögn och förbannad dikt! Men glädjen skulle inte gälla det svenska välfärdssamhällets hälsotillstånd, för det är inte är en fråga som intresserar dem, utan glädjen skulle gälla det vapen gentemot dissidenterna som lögnerna skulle utgöra. De laddade rubrikerna återfinns under en artikel som bär rubriken: ”Ensamkommande skapar problem: Tynger socialtjänst, polis och pensionsmyndighet”:

● Sverige har tagit emot nästan hälften av alla ”ensamkommande” i Europa
● Byar i Afghanistan töms på unga män
● Var fjärde pojke i Uppsala 15-17 år är i dag ”ensamkommande”
● 40 procent av ”barnen” knarkar
● Många påstår föräldrarna är döda, får efterlevandebidrag
● Kommuner i skuldfälla när statlig ersättning sänks

Det är sådant här som systemmedia inte gärna vill tala om för Sveriges medborgare.
Är det lögner?
Nej.
Är det ointressant?
Nej.
Är det resultatet av en inkompetent och gentemot Sveriges medborgare osolidarisk migrationspolitik?
Ja.

Det som utlöste drevet var att AlternaMedia, som ger ut Nya Tider, skulle delta på bokmässan i Göteborg. De ville presentera tidningen samt den enda bok de själva hittills gett ut, som för övrigt inte handlar om invandrarfrågor utan om Estoniakatastrofen. Dessutom erbjöd de ett antal dissidenter plats i deras stånd. Bland annat ville de presentera Gunnar Sandelins och mina böcker. Gunnar och jag tyckte båda det var utmärkt. Här gavs en chans att nå fram till människor som tack vare medias mörkläggning inte ens vet att dessa böcker finns.

Nå, det gick ju inte. När några andra utställare fick veta att också Nya Tider skulle beredas plats under årets tema, som är tryckfrihet, så ylades det högt och stora brunfärgsburken kom åter till användning. Ledningen för mässan backade och det blir som vanligt. På bokmässan kommer böcker som förnekar kommunismens folkmord att beredas plats. Sådant är ju inte kontroversiellt i Sverige. Och ”Lenins barnhörna” kommer att finnas med. Men inte en liten papperstidning som vägrar att ordna in sig i ”Lügenpressen”. Och inte böcker av sakkunniga, som beskriver den pågående svenska migrationskatastrofen i dess fulla vidd; det som händer här i Sverige och angår oss alla. Det samhälle på dekis som de nuvarande godhetsivrarna vägrar att se. Det samhälle som de lämnar i arv till sina barn.

Ett mail anländer medan jag skriver det här. Jag får många sådana här mail, så den till äventyrs tror att jag sitter på min kammare och målar upp en katastrof som inte finns, är felunderrättad:

Var på kalas i Göteborg i lördags. Det var obehagligt, i vissa områden är ”svenskar” i minoritet. Fullt med unga mörka killar – typ marockanska gatugangsters. Läs bifogade länk!

En kompis jobbar på en restaurang nära Nordstan. Ett 10-tal inbrott denna sommar med stöld av vin, öl, sprit, pengar med mera. Har inte förekommit något i närheten av detta på många år. En gravid tjej jag känner är livrädd för att gå ut på grund av skottlossning nära där hon bor i centrala Göteborg.
En annan kompis som bor bredvid Heden berättar för mig att romer/zigenare som bor/bott på en del av Heden uträttar sina behov i min kompis´ bostadsrättsförenings trädgård. Hur ser planen ut för att komma till rätta med allt detta? Varifrån ska vi ta alla resurser?

Alla dessa pompösa tal som till tryckfrihetens ära hålls i politiker- och mediakretsar. När det blev dags att i handling stödja det fria ordet, då vek alla de som befolkar Sveriges offentliga scen ner sig. Jag har inte sett en enda betydande politiker eller journalist säga det där citatet som de tror kommer från Voltaire och lyder: Jag delar inte dina åsikter men jag är beredd att dö för din rätt att uttrycka den. Svenska journalister förstod nog inte ens att här fanns det en chans att på hemmaplan stötta journalister som inte bara hyllar det fria ordet, utan praktiserar det. De har fått journalistyrkets ”basics” så totalt om bakfoten att de skändar dessa motvindsjournalister, istället för att beundra dem.

Det som vi redan visste dokumenterades ännu en gång: För svenska journalister är det självklart att ställa sig på maktens sida. För dem är det självklart att ljuga. Svenska journalister säger inte ens Nya Tider, en liten papperstidning som av sina politiska motståndare beskylls för att vara högerextrem …. Istället säger de Den högerextrema tidningen Nya Tider.

Det går på ren rutin. Sådant kan en journalist säga som aldrig läst ett enda nummer av tidningen. Inte en enda en gör det som borde tillhöra det journalistiska hantverket, nämligen att undersöka hur det ligger till med den där beskyllningen för ”högerextremism”. Det kunde ju resultera i att de fick sparken, det kunde ju resultera i kritik, som gjorde att de satte maktens wienerbröd i fel strupe.

Jag har läst Nya Tider under ett par år och dessutom skrivit några artiklar i den. Det är en tidning som är kritisk gentemot den förda invandringspolitiken, men för mig som kan skilja mellan politisk kritik och nazism/högerextremism så står det fullständigt klart att påståendet att det är en högerextrem tidning är en lögn. En lögn som är av den där sorten som, när alla upprepat den tillräckligt många gånger, så tror de att det är sanning.

Karl-Olov Arnstberg

Utskriftsvänlig PDF-version

Alla texter är © på denna blogg. Det är tillåtet att sprida texterna under förutsättning att ni alltid länkar till källan här på bloggen.