Vad säger feminister?

klippa
Jämställdhetsfeministerns blogg utger sig för att vara en blogg för jämställdhet ”och alltså en del i den feministiska kampen för flickor och mot gubbväldet”. Man behöver emellertid inte ägna många sekunder åt den, innan man upptäcker att det är en blogg som feminister tveklöst skulle klassa som en hatblogg. Här finns bland annat en feministisk ordlista. Några smakprov:

Fakta: En manlig härskarteknik, som vita män använder för att förtrycka kvinnor.

Genusdagis: En förskola där feministiska förskolepedagoger skyddar barnen från fri lek, eftersom den fria leken tvingar in barnen i gamla, hemska könsroller. På genusdagis styrs istället flickor att leka pojklekar och pojkar att leka flicklekar. Barnen blir på så sätt fria att välja de lekar vi feminister har bestämt att de ska leka. Barnen på genusdagis får också lära sig att ”han” och ”hon” inte finns, utan bara ”hen”. Ett viktigt led i det pedagogiska arbetet är att lära barnen att flickor ska ta för sig och kan göra precis vad de vill och känner för, medan pojkar ska maka på sig och sluta förtrycka de duktiga flickorna. Så att det blir jämställt.

Kön: Könet är en social konstruktion som Patriarkatet har hittat på för att förtrycka kvinnor. Vi feminister tycker att könet ska sakna betydelse för hur en människa behandlas och därför kräver vi att kvinnor och flickor alltid måste ha rätt till positiv särbehandling.

Patriarkatet: Alla män är medlemmar i Patriarkatet, ett ondskefullt, löst sammansatt nätverk som styr världen och förtrycker kvinnor. Patriarkatets mål är just att förtrycka kvinnor och säkerställa att män glider fram på en räkmacka i livet och har en massa privilegier.

Taharrush: Det arabiska ordet för när helt vanliga typiska svenska pojkar och män samlar sig i stora gäng ute på stan och begår massövergrepp och massvåldtäkter mot kvinnor. Feministisk forskning har visat att detta beteende är djupt inrotat i svenska mäns kultur och är något som helt vanliga svenska pojkar och män regelbundet har hållit på med i alla tider. Det har absolut ingenting med migrantmän från Mellanöstern att göra.

Yttrandefrihet: Yttrandefrihet är när vi vänsterfeminister på Södermalm har friheten att yttra oss precis hur vi vill utan att få mothugg. För att yttrandefrihet ska råda måste därför alla som inte håller med oss vänsterfeminister tvingas till tystnad. Det görs bäst med hot, mobbning och censur. Vi feminister är starka förespråkare för yttrandefrihet.

I måttliga doser är det här en nyttig blogg för dem som inte förstått hur manshatande svensk feminism faktiskt är. Tillhör du dem som tror att svenska feminister bara vill ha ett mer jämlikt samhälle, läs nedanstående reflektioner av mer och mindre kända feminister och få dig en tankeställare. Det fick jag. För er som drabbats av tillvänjningseffekten och tycker att ”asch, det där är väl inte så farligt”, byt ut killar/snubbar/män mot judar.

Zara Larsson, artist:
Fy fan för er killar som får tjejer att känna sig osäkra när de går på festival. Jag hatar killar. Hatar hatar hatar

Hej killar! Det vore verkligen asgulligt om ni kunde sluta våldta. Fattar om ni inte vill men det skulle vara snällt. Tack på förhand, kram!

Att snubbar inte förstår eller kan sätta sig in i en kvinnas situation eftersom de är så fucking priviligierade

Man hating is my hobby

Jag orkar inte fler som påpekar ”inte alla killar” eller ”jag är minsann en duktig kille, jag våldtar inte”

Alla män ska dö en plågsam död

Gudryn Shyman svarar Zara Larsson:

Good, good … let the hate flow through you

Gudryn Schyman säger också: män behöver direktiv från radikalfeministiska kvinnor för att kunna leva väl.

Jenny Bengtsson, ordförande för HRF:s största avdelning och ledamot i förbundsstyrelsen:
Niklas Svensson personifierar på något sätt allt som är problemet med män. Dryg, storhetsvansinne, testosteronstinn, dum i huvudet. Kräk

Någon föreslog mansskatt som ska finansiera taxi hem för brudar i och med att män uppenbarligen inte kan sluta våldta. Bra idé ju.

Lisa Andersson, journalist på Sveriges Radio:
Jag hatar män. Men det visste ni ju redan. Alla kloka människor hatar nämligen män. Speciellt en kväll som denna.

Män är terrorister. Män mördar. Män hatar femåringar med hjärta för utsatta. Män våldtar. Män trakasserar. Män är en samhällsfara.

Nina Rung, talesperson för polismyndighetens kampanj ”Tafsa inte”:
Jag har svårt att se att antalet sexuella ofredanden skulle ha ökat så mycket från ett år till ett annat, eftersom det inte är ett nytt problem. Så min väldigt försiktiga slutsats är att anmälningarna ökat på grund av att brottet i sig fått större utrymme i samhällsdebatten.

Veronica Palm, socialdemokratisk riksdagskvinna:
Den gemensamma kulturella nämnaren för de som begår sexuella övergrepp är (och har alltid varit) att de är män.

Magda Rasmusson, Grön Ungdom:
Grön Ungdom Norr är alltså den första regionen som väljer två tjejer till språkrör tack vare en progressiv könskvotering. Historiskt!

Esa Hacimehmet, språkrör för Grön Ungdom:
Feminismen har givit mig kunskap som får mig att känna mig privilegierad över vita män intelligensmässigt

Lady Dahmer, bloggare och twittrare:
Män är en sjukdom

Alla män är förtryckare

Inga män är oskyldiga till förtrycket, ni är alla en del av det o såvida ni inte aktivt motverkar det så upprätthåller ni det

Jag hatar definitivt män. Det är en naturlig reaktion på det förtryck kvinnor utsätts för. Av män.

Alexandra Pascalidou till Lady Dahmer:
Tack underbara du för din medverkan i P1Debatt. För ditt mod och din klarsynthet och rättframhet. You go my greek girl!

Anna Norling, journalist:
Den pågående debatten handlar nu om att övergreppen som skett de senaste veckorna handlar om kultur. Och, ja, till viss mån handlar det om kultur, en manlig kultur. Om patriarkatet. Detta att samhället är byggt av män, för män. Där kvinnan är en anomali, något som inte hör till mallen.

Kristina Fjelkestam, genusvetarprofessor:
I Sverige finns det fortfarande en fördomsfull syn om att kvinnor inte ska ta ton och käfta emot.

Åsa Romson, miljöpartiet:
För de allra flesta av oss är faktiskt inte just vita, heterosexuella män … utan människor

Alicia Dickner, socialdemokratisk skribent:
Om vi ska förbjuda rökning på uteserveringar borde vi försöka slå två flugor i en smäll och förbjuda män på krogen över huvudtaget.

Manlig rösträtt är en fin tanke som inte funkar i praktiken

Seher Ylimaz, krönikör på Nyheter 24:
Män ger mig kväljningar

Vintervittra, pseudonym på Facebook:
Groups of men surrounding women and femmes to grope them are nothing new. Ask women.

Hanna Fahl, journalist DN:
Den gemensamma nämnaren vid övergreppen är kön, inte etnicitet

Lina Thomsgård, programledare SVT, om Johan Forsberg som sa: ”Män ligger bakom allt dåligt i världen:
Älskar denna hockeyspelare

Susanna Eriksson på Facebook:
Män utför vansinnesdåd. Män kommenterar vansinnesdåd. Män recenserar andras reaktioner på katastrofen. Ska vi prata om män istället?

Nina Möller på Facebook:
Alla muslimer är inte presumtiva terrorister. Alla män däremot. Pust, lite jobbigt för världen.

Kakan Hermansson, artist:
Män är som förståndshandikappade barn

Kämpa vita kränkta män, om er rätt till rasism, våldtäkt och manssolidaritet!!!!!

Avslutningsvis en man, Ulf Bjereld, socialdemokratisk professor:
Jag tror att kvinnor i grunden är bättre människor än män

Citerat av Karl-Olov Arnstberg

Utskriftsvänlig PDF-version

Alla texter är © på denna blogg. Det är tillåtet att sprida texterna under förutsättning att ni alltid länkar till källan här på bloggen.