Bloggläsare mitten av juni 2017


Apropå Niklas Orrenius och rom-registret så läste jag en kommentar till en tidningsartikel angående detta då det var som mest aktuellt där det stod: ”Att Niklas Orrenius har fått kännedom om romregistret är som att en schimpans har fått tag i en skarpladdad och osäkrad automatkarbin”.

***

”Avskaffa Sverige!” är rubriken på Birgitta Ohlssons famösa artikel i Expressen 2001. Men det var nog lite oklokt att skriva så ärligt. Planerna på att avskaffa Sverige bör skötas i tysthet, annars kan ju svenska folket börja ana oråd.

***

Läste på din blogg om polisuniform och HBTQ-plågan vi fått i landet. Där tog du upp frågan om en sikh kunde anställas på Göteborgs spårvägar om han envisades med att bära turban?
Ja, det blev ett sabla liv i media fick jag höra av en vän som bor i Göteborg och använder sig av dessa färdmedel. Om inte spårvägen anställde sikhen skulle DO bötfälla spårvägen för etnisk diskriminering. Göteborgs spårvägar valde att under galgen anställa sikhen men då fick han gå med sin turban i servicehallen och underhålla spårvagnarna. Om han inte tröttnat på att skita ner sin fina turban så går han väl kvar där fortfarande.

***

Vi har lika lite ansvar för alla de som vill bosätta sig i Sverige som vi skulle ha för någon okänd person som tränger in i vårt hem och kräver mat på bordet och en bäddad säng. Inget som helst ansvar. Sverige (eg. svenska politiker) har i åratal viftat med en gottepåse utan dess like, jämfört med andra länder och budskapet har helt korrekt uppfattats vida ikring. De oidentifierade normkritiska araberna med försörjningsbehov har flytt för sina liv genom hela Europa för att med nöd och näppe och livhanken i behåll lyckas lämna Danmark och slutligen kunna sätta sig i säkerhet i Sverige.

Nu vill alla de kommunföreträdare som glatt och stolt har röstat för gottepåsepolitiken inte själva ta hand om skörden av migranter utan tvångsvis dela med sig till andra, precis som Bryssel på ett högre plan vill tippa skörden av den förda politiken hos Viktor Orbán i Ungern. Utsikterna för framgång synes begränsade.

Sverige befinner sig på ett sluttande plan. Vad än Ylva Johansson utför för sorts regndans för att utbilda och ‘skapa enkla jobb’ åt migranterna kommer dessa inte att bidra till Sveriges välstånd. De kommer istället att utgöra en importerad underklass som behöver försörjas av oss övriga. Detta är en tämligen säker väg till sociala slitningar, som på sikt kan vara förödande för samhället. Risken för oroligheter blir överhängande.

Vi har inget som helst ansvar för att ”hjälpa utsatta människor”, som DN skriver. Detta är människor som har betalat stora belopp för att helt frivilligt kunna bosätta sig hos strukturella rasister och otrogna hundar. Många har till och med riskerat livet på Medelhavet för att hamna i utsattheten.

Sverige skulle ensamt kunna försörja hela UNHCR med de slantar som migranterna kostar i Sverige, men då naturligtvis med förlorad möjlighet att posera som Humanitär Stormakt, eftersom en sådan med nödvändighet måste praktiseras lokalt med inkännande offentliganställda. Att bara sända pengar till UNHCR, som då kan hjälpa hundrafalt relativt det svenska förfaringssättet, ger nog inte riktigt samma tillfredsställelse.

Själv finner jag det direkt oanständigt att prioritera det svenska sättet, både mot dem som lockas hit till ett närmast garanterat liv i ‘utanförskap’ och mot dem som skall betala för övningarna.

***

By the way I have an excellent quote that I heard: Political correctness is tyranny with manners!
Good one right?

***

Lyssnade på nationalekonomen Hans Jensevik i detgodasamhallet.com. Han talar om bidragsdriven befolkningstillväxt och förutspår att år 2025 är alla Sveriges 290 kommuner Malmökopior, vad gäller ekonomin. Varnar också välbeställda pensionärer för att ”leva loppan” då deras tillgångar i framtiden kommer att behövas för att betala privat äldreomsorg, då kommunernas äldreomsorg kommer att utsättas för ännu starkare besparingar. Som 40-talist lever man farligt, något som en vaken person kunnat observera sedan 90-talets början när den stora invandringen tog fart.

***

Idag får vi förmånen att vakna till ett nytt terrordåd i London med ett flertal döda. Händelsen inträffar inte långt efter det senaste dådet i Manchester. Gärningsmännen verkar med all säkerhet agera utifrån sina kopplingar till IS. Bestörtningen är naturligtvis oerhörd och bland våra PK-fantaster blir det ytterligare en börda och komplikation att hantera.

***

Göteborgsposten har haft en lång serie om hedersproblematik och idag publiceras en artikel om en tolvåring som blev bortgift och våldtagen i Irak. I Sverige har IS-återvändarna hanterats av kulturdepartementet tills Alice Bah Kuhnke fick sparken från posten, men tills dess har dessa betraktas som förvirrade ungdomar av landets socialtjänster. Bland förorterna, eller “utanförskapsområdena”, råder det anarki bland olika gängkonstellationer där skjutningar hör till vardagen. Dessa “No go zoner” har ökat i antalet betydligt senaste åren. Anders Pilblad varnar i TV 4 för att terrordåden kan användas av “olika grupper” för att sprida “sitt budskap” och vad han syftar på vet naturligtvis alla i detta läge. Eftersom landets ledande ideologi haft sina rötter i den postmoderna verkligheten har naturligtvis karta och kompass hamnat i totalt olag. Här har vi fått veta från olika statliga utredningar, lärarhögskolor och universitet att etnicitet, stater, familjer mm är sociala konstruktioner som alla har lika värde och totalt saknar innehåll, varför alla är “lika välkomna”. En “mångkulturell blandning” bara berikar oss och gör oss lyckliga. För att göra receptet ännu mera tilltalande har detta kryddats med påståenden om att det hela skulle vara “lönsamt” och oundvikligt ur demografisk synpunkt.

***

Att Irak, som amerikanarna lämnade efter att störtat Saddam Hussein, skulle komma i ordning kan vi glömma. Landet består i princip av tre regioner med shiamuslimer, sunnimuslimer och kurder. Vidare finns ett 100-tal militanta grupper som hela tiden bekämpar varandra.

Läget i Syrien är naturligtvis kaotiskt och krig pågår även om vissa områden inte märker av kriget. Även här har amerikanarna abdikerat och nu verkar al-Assad återta sin makt och IS inflytande minskar rejält. Någon fred i sikte finns inte på kartan.

Att våra västerländska apostlar skulle kunna förstå och begripa arabvärlden, med dess klansystem och strider mellan olika grupperingar, förefaller totalt omöjligt. Så fort dessa fenomen beskrivs och försök till slutsatser skall dras kommer rasiststämpeln fram och vi får höra att islam bara är en religion bland andra. Att dessa människor fötts och levt med sharialagstiftning med dess konsekvenser är något som heller inte får nämnas. Sånt skulle utgöra spridande av islamofobi.

***

Döm inte så hårt …  står det i Skriften på något ställe … gissar på Bergspredikan. Tänk på att Wolodarski och en förfärande stor andel av de ”ledande” inom media och politik har sina historiska, andliga och kulturella rötter i det gamla ryska Imperiet. Och i den kulturella smältdegeln är det hedervärt att vända svart till vitt och tvärt om. Att lögna … som det heter på nysvenska … är ett elegant sätt att uttrycka sin överlägsenhet. ”Den gode herden” … jo jag tackar jag, som är ett gammalt lantrasfår.

Karl-Olov Arnstberg

Utskriftsvänlig PDF-version

Alla texter är © på denna blogg. Det är tillåtet att sprida texterna under förutsättning att ni alltid länkar till källan här på bloggen.