Gå med i Naivisterna!

Gå med i naivisterna

Ännu en gästskribent, alldeles oanonym!

***

Tänk om det funnes en värld som inte störs av fakta, som inte påverkas av verkligheten och där den fulländade politiska korrektheten råder. En värld med bara en åsikt – den rätta och legitima – en värld där alla andra åsikter klassas som rasistiska, nazistiska och/eller fascistiska.

Den världen finns! Välkommen till Naivisternas underbara rike.

Naivismen är en ideologi som passar alla som lider av verklighetsfobi och som vill leva i sina utopiska fantasibubblor utan kontakt med omvärlden. Visst låter det bra?

Det mest aktuella ämnet för Naivisterna är invandringen. Enligt dem kostar den inget utan är snarare något som Sverige behöver för att överleva. Verkligheten ser annorlunda ut. Vad gratis egentligen kostar framgår exempelvis av regeringens budgeter. Bara i år är den äkta prislappen runt 250 miljarder kronor. Det är de direkta kostnaderna. Sedan finns indirekta och därför svårbedömda kostnader på ytterligare tiotals miljarder kronor. Men sådana fakta påverkar inte Naivisterna.

Förutom att våga vägra verkligheten är det viktigt för den sanne naivisten att helt bortse från fakta och att förvränga dem för egna syften. Korrekta fakta är ytterst besvärande för naivisten och sådana ska således aldrig tillåtas att komma fram. Att som Naivisterna leva i Overkligheten har alltså sina fördelar; det är enkelt att filtrera bort det man inte vill höra.

Vidare ska den sanne naivisten alltid baktala, förhåna, bespotta och förklena sina motståndare. Likaså ska man till varje pris undvika sakfrågor och istället gå på person.

Dock – det absoluta viktigaste för en naivist är bedriva aktiv identitetspolitik, det vill säga konsten att effektivt skapa splittring genom att hitta grupper som ska ”stödjas”, ofta i syfte att köpa röster. Man sätter biologiskt baserade etiketter på folk, som reduceras till exempelvis ”vita” och ”kvinnor”.

I grunden innebär identitetspolitik att man, baserat på biologiska egenskaper, grupperar ihop och utesluter dem som tycker fel. Just nu är kombinationen man/vit en sådan icke önskvärd grupp. Vilka biologiska egenskaper man ska ha för att vara Naivist överlämnar jag till läsaren att räkna ut!

Den här typen av modern apartheid finns i många former. Ofta förkläds den i positiva termer som ”balans” – vi måste ha med en kvinna/man/ungdom i styrelsen – eller ”rättvisa” – vi måste ha med en nyköpingsbo/släggkas­tare/vänsterhänt i styrelsen.

Vidare gäller det att rasifiera omvärlden, för då får naivisten tillfälle att spela ut sitt favoritkort mot meningsmotståndarna: du är ju rasist! Därför måste det, enligt identitetspolitikens och naivismens logik, finnas representanter för alla ”raser” i alla sammanhang, det vill säga en representant för barnrasen, en för kvinnliga rasen, en för den vänsterhänta rasen, en för ishockeyspelarrasen, en för pokerrasen … .

Som vanligt är det viktigaste inte vad som sägs utan vem som säger det. Exempel: Om Donald Trump – Naivisternas favoritspottkopp – skulle säga att två plus två är lika med fyra skulle det orsaka våldsamma globala vredesutbrott bland de rättroende naivisterna; Trump kan ju aldrig ha rätt.

Så identitetspolitik är särbehandling och rasism i praktiken; för en identitetspolitiskt orienterad naivist är det de biologiska egenskaperna som har betydelse, inte vad personerna har för kunskaper eller yrkesmässiga meriter.

Om du tycker att fakta är besvärliga, att verkligheten är för obekväm, finns det egentligen bara ett val ­– bli naivist! Du kan se fram emot en lång och privatekonomiskt ytterst lönsam karriär som identitetspolitiker hos s, v eller mp.

Rolf Oward

Utskriftsvänlig PDF-version

Alla texter är © på denna blogg. Det är tillåtet att sprida texterna under förutsättning att ni alltid länkar till källan här på bloggen.