Myndigheten med bensin i brandslangen


I dag har vi en ny gästskribent: pseudonymen Maj Grefve

Novus har på uppdrag av myndigheten Forum för levande historia undersökt hur det står till med rasismen i vårt land. Frågan som ställdes var: Tror du att rasismen i det svenska samhället kommer att förändras under de kommande tolv månaderna? Av de 1.111 tillfrågade trodde 44 procent att rasismen kommer att öka något eller mycket under 2018. Nu bör man väl alltid ställa resultatet i en undersökning i relation till beställaren. Myndigheten har tre regeringsuppdrag för att motverka rasism i samhället och undersökningen kommer förmodligen att läggas till grund för äskande av medel. Dock, antag att nära hälften av Sveriges befolkning tror på ökad rasism. Hur ska det tolkas?

Har Forum för levande historia tolkningsföreträde kan vi, låt mig gissa, vänta oss än mer Emerich Roth i skolundervisningen. Denne man som, på basis av sina fruktansvärda upplevelser i koncentrationsläger, anses ha mandat att inför skolelever varna för Sverigedemokraterna och beskriva dess väljare som fullpottsnazister. Vi kan vänta oss fler värdegrundsheldagar där Behrang Miri, som sorterade ut Tintinböcker som konstnärlig ledare för Kulturhuset, får showa på scen och via vulgaritet lära våra ungdomar vad som är rätt och fel. Vi kan vänta oss fler klassuppsättningar av boken ”När hundarna kommer” som är delvis baserad på mordet på John Hron utfört av nynazister.

Under förevändning att minska den marginella tillströmningen till Nordiska motståndsrörelsen kommer myndigheten Forum för levande historia att avsiktligt använda sina skattemiljoner till att försöka skrämma hederliga och oroade människor från att lägga sin röst på Sveriges tredje största parti, via ett närmast tvångsmässigt nationalsocialistiskt brunkletande av SD. Grogrunden till den växande rasismen har de emellertid vare sig insikt eller vilja att göra något åt. Snarare verkar hela etablissemanget – politiker, myndigheter och massmedia – ömsint arm i arm satsa allt på att underblåsa den.
Fick jag som medborgare och observatör tolkningsföreträde skulle jag peka på följande fyra anledningar till rasismens utbredning:

1. Antirasisternas besatthet av ras. Med ett aktuellt exempel kan detta gestaltas av de vänsterliberaler som nyligen gick bärsärk verbalt (färgade sydafrikaner gick bärsärk på riktigt) på grund av en reklambild från H&M. Där vilken öppet sinnad människa som helst såg en söt och glad liten färgad pojke i en grön tröja med banal text, såg aktivistiska vänsterliberaler uttryck för föraktlig rasism. Pojkens mamma bemötte kritikstormen med att hon inte förstod någonting. Får inte en färgad pojke bära vilken tröja som helst? Jag kan inte undgå att se en scen för mitt inre där den färgade pojken provar en kollektion inför fotografering och sträcker sig efter en grön hoodie med texten Coolest monkey in the jungle och personalen närmast i falsett ropar:
”App, app, app! Inte den tröjan. Titta, den här är väl fin” … och plockar fram en blårandig tröja.
Fullblodsrasism, om ni frågar mig. Så hur tänkte ni nu? Om ni nu tänkte alls…

2. Rasism mellan invandrare. Färsk statistik från Brottsförebyggande rådet visar att hatbrott mellan minoriteter hör till de mest anmälda i Sverige. I Expressen den 19 dec 2017 kommer ett flertal till tals i samband med denna nyhet. Integrationspolisen Ulf Boström i Göteborg menar: ”Det vi ser mycket av i områden med många minoriteter, förutom konflikter som kommer från andra delar av världen, är kraftiga rasistiska hierarkier. Det här går under den demokratiska radarn. Det här upprätthålls av föreningar som får statligt stöd.”. Fredrik Malm, kommunpolis i Örebro säger: ”En del jag möter tror att de har frikort att uttrycka sig rasistiskt. Jag hör rasistiska uttryck om somalier, om muslimer, och när jag konfronterar det säger personerna att det är lugnt för de har själva invandrarbakgrund.”. Den man från Gambia, som fick höra rasistiska glåpord, misshandlades och höll på att kastas ned från en bro av ett gäng invandrare i Malmö 2013, berättar att han aldrig mött en svensk som tittat på honom och sagt att han är en apa, eller att han inte ska gå på samma sida som vita. De som har attackerat honom har alltid haft en bakgrund i Mellanöstern.

3. Rasism mot vita. Allt fler svenskar inser att de inte har något som helst skydd i lagstiftningen, vad gäller hatbrott mot dem. Lagen Hets mot folkgrupp kan bara användas till skydd för minoritetsgrupper i vårt land, men inte till skydd för de etniska svenskar som idag utgör en reell minoritet i många bostadsområden och på många skolor. Det är inte hatbrott att diskriminera, kränka eller slå någon bara för att vederbörande är född vit. Att mörda någon för att den ”ser svensk ut” är på intet vis graverande vid straffpåföljd. Alltfler svenskar upptäcker att de diskrimineras i vårt samhälle. Exemplen blir fler och fler. Staten skjuter till pengar vid anställning av invandrare, nyanlända går före i bostadskön, tandvården hjälper illegala för kaffepengar, traumatiserade svenskar får stå tillbaka hjälp och stöd eftersom krigsdrabbade är prioriterade och så vidare.

4. Rasism mot invandrare. Utvecklingen i samhället har nu nått den kritiska punkt när det inte går att undanhålla sanningen från medborgarna längre. Vetskap om invandrares kraftiga överrepresentation avseende brott kräver inte längre läsning av alternativmedia utan når nu fram till gemene man via egna erfarenheter. Kriminella invandrare finns bakom dagliga rubriker rörande skjutningar, sprängningar, våldtäkter, gruppvåldtäkter, assistansfusk, åldringsrån, rån riktade mot barn och ungdomar, bilmålvaktsärenden, hot och övergrepp i rättssak, stormning av akutmottagningar med mera. Självklart riskerar det att förändra synen på alla invandrare. Detta måste vara till stor oro för alla de skötsamma och hedervärda invandrare som har kommit hit och som strävsamt gjort och gör sitt yttersta för att passa in, som tar de jobb som bjuds och inte vill ligga samhället till last, som lever efter våra lagar och våra sekulariserade och frihetliga mått och steg, som höjer sin röst till försvar av svenska värderingar, som sorterar sina sopor. Men vem kan, mot bakgrund av den faktiska verkligheten Sverige anno 2018, klandra den arbetsgivare, bostadsrättsförening, krogägare, förälder som vidtar alla försiktighetsmått och därför helst välkomnar Johanssons grabb?

Det är inte ofta jag litar på Novus, men nog växer rasismen. Forum för levande historia, liksom alla övriga myndigheter och instanser i samhället, är dock så fjättrade vid politiskt korrekta förklaringsmodeller att de vägrar se de bakomliggande faktorerna och skjuter vida bredvid målet i precis allt de företar sig. Men det är till och med värre än så. Allt de företar sig av hävd och ohejdad vana förvärrar situationen. De har inget annat än bensin i brandslangen.

Maj Grefve

Utskriftsvänlig PDF-version

Alla texter är © på denna blogg. Det är tillåtet att sprida texterna under förutsättning att ni alltid länkar till källan här på bloggen.