Bloggläsare början av maj 2018


Politiker och Journalister har med sitt trixande gjort sanning till lögn och lögn till sanning. De har medvetet svartmålat sanningen för “den goda saken”. De har förstört livet för många (inte mig – ännu) som stått upp för den av dem medvetet mörkade delen av sanningen.

Nu har de (S + M) svängt om och låter själva som SD gjorde för något år sedan. Tidigare kallade de den person som framförde sådana åsikter de framför idag för rasist, nazist, xenofob, islamofob, ja, denne var en beklagansvärd mörkermänniska. Någon som samhället borde ta avstånd ifrån. Det här har i de allra flesta fall skett medvetet, man har medvetet motarbetat sanningen. Nu försöker de smita undan sitt ansvar med att de varit NAIVA. Att med slug teknik ljuga och smutskasta människor som stått upp för det som är sant, är det naivt? Ingalunda. Det är lögn – det också!

Det är det sista som retar mig mest, att lägga skulden för sina hopsnickrade lögner och smutskastning av andra människor på naivitet. Löjligt.
Stå upp – ta ansvar! Gör avbön – be om förlåtelse, erkänn lögnerna, upprätta sanningssägarna!

***

En jurist som jag har kontakt med kommenterade en text i ett mail: Den har det här desperata över sig som man hittar av och till hos flera skribenter. Gunnar Sandelin, Marcus Birro med flera, och som ger uttryck för att man sitter i ett absurdistiskt drama där tillvaron är på väg att raseras, men där man har ett etablissemang som med hjälp av politiker, artister och skådespelare försöker upprätthålla en fasad som inte får spräckas.

Lyssnade ett kort ögonblick på TV4:as morgonprogram där man diskuterade våld och sexuella övergrepp mot kvinnor. Fru Strömstedt betonade hela tiden att det gemensamma för dessa brott var att de begicks av “män”. Naturligtvis ingen nobelprisgivande slutsats. Att man skulle kunna tänka sig att diskutera att antalet överfallsvåldtäkter på allmänna platser ökat betänkligt eller att i princip alla gruppvåldtäkterna begås av män från Menaområdet behöver vi inte inbilla oss skulle ventileras. I Borlänge skedde nyligen en överfallsvåldtäkt med fyra misstänkta. Dalarna är det enda polisområde där allmänheten informeras om att de misstänkta har “utländsk härkomst”. En liten ljusglimt är Aftonbladets pågående serie om gruppvåldtäkter. Även om den är ett undantag, så kanske den ska ses som ett tecken?

***

Varför är kvinnliga komiker underrepresenterade i program typ Parlamentet och dess brittiska motsvarighet? En avhandling verkar bekräfta att kvinnor inte är lika roliga som män.

Jag upplever själv att många kvinnliga komiker ligger på gränsen till aggressivitet i sina skämt, vilket gör att de faktiskt inte är roliga. Det är när man på ett kärleksfullt sätt kan driva med sig själv och andra, eller driva med falska ideologier och uppblåsthet, som det blir roligt. De samhälleliga kraven på att bevaka sina gränser ur perspektivet att man ständigt är förtryckt, gör att många kvinnliga komiker inte törs vara sårbara. Feminister är aldrig roliga. De får inte skämta om kvinnlig svaghet och relationer och sådant som går emot de nya tvingande könsrollerna. Bristen på roliga komiker avspeglar ett samhälleligt förtryck av kvinnor. Myten är att detta skapas av en patriarkal miljö. Det är precis tvärtom, det är skapat av det feministiska samhällets krav.

***

I dag besökte jag hälsocentralen för att ta några allmänna prover. I väntrummet stod TV 4 på och ett program med Malou visades. Det handlade om att mäta tre personers metaboliska ålder. De tränade tre till fyra gånger i veckan och en kvinna talade om att hon började dagen med en skiva kalkon och en skiva paprika. Lagom uppvärmd av programmet fick jag turligt nog träffa en pensionerad stafettläkare. När han frågade hur jag mådde sa jag att jag mådde alldeles utmärkt, sket fullständigt i alla råd och rön som gavs i media. Rökte gjorde jag när andan föll och snus brukade jag konstant. Jag sa att jag var så oerhört jävla less på denna hälsofascism som rådde i Sverige att jag nästan kunde spy. Läkaren höll med. Vi diskuterade Alzheimers sjukdom och han sa att det inte var ovanligt att unga personer oroade sig över risken att drabbas. Hade diskussionen fortsatt hade jag nog även förmedlat min uppfattning om det “mentala plan” där det gäller att ha rätt “värdegrund”, hylla “allas lika värde”, stå upp för “mångkultur”, “frihandel” och “öppna gränser” vilket jag egentligen ser på samma sätt som hälsofascismen.

***

Att Svenska Akademien är i fritt fall kan väl alla konstatera. Det har varit knytblusmanifestationer ledda av vår minister Bah Kunke, som ska få oss att tro att patriarkala strukturer och sexuella övergrepp är roten till sönderfallet. Ett antal över- och medelklasskvinnor lever ut sin livsleda och kämpar för något som ger mening åt livet. Att det några stadsdelar ifrån dem bor kvinnor som är gifta enligt sharialagar, vilket betyder att de är mannens egendom, att de barn de fött är mannens avkastning av sitt äktenskap och att han med en trollformel kan ta ut skilsmässa medan kvinnan däremot helt saknar den möjligheten, verkar inte våra “knytblusfeminister” ha minsta intresse av.

***

När i helvete i historien förekom det skottlossningar på öppen gata i Värnamo ? Att Borlänge av och till varit en “gangsterstad”  kan man möjligen påpeka. Där finns organiserad MC-brottslighet med mera, men överfallsvåldtäkter i gruppform har nog aldrig tidigare ägt rum där. Att sedan BRÅ  och våra medier gör allt för att detta inte skall lyftas till den nivå där det hör hemma, är nog känt för alla. Det spär naturligtvis på den förtroendekris som samhället står inför. Alla mina bekanta i Uppsala kommer att rösta på SD eftersom dom anser sig lurade av allsköns politiker och postmodernister. I ett radioinslag intervjuades några ordningsvakter som kommunen tvingats anställa, eftersom det “rör sig så mycket ungdomar” i centrala Uppsala. Ungdomar …. alla vet att Uppsala centrum är belamrat med afghaner och nordafrikaner. Det gör att vanligt folk inte kan vistas där.

Utvalt och något redigerat av Karl-Olov Arnstberg

Utskriftsvänlig PDF-version

Alla texter är © på denna blogg. Det är tillåtet att sprida texterna under förutsättning att ni alltid länkar till källan här på bloggen.