Bloggläsare, slutet av juli 2018


I går såg jag en kortare film där skådespelaren Stefan Sauk åkte runt med bil i Stockholm och ondgjorde sig över trafikpolitiken. Främst i skottgluggen för hans ilska stod trafikborgarrådet Daniel Helldén, miljöpartist och trafikborgarråd i Stockholm. Sauk menade att allt syftade till att omöjliggöra för stockholmarna att resa med bil i staden. Drev man politiken som i Norge, med syfte att begränsa utsläppen borde man valt en annan taktik och exempelvis låta elbilar använda kollektivfiler. Vad Sauk kanske inte tänkt på är att miljöpartisterna förmodligen uppfattar bilen som ett patriarkalt attribut som man helst såg skulle försvinna. Vem minns inte Åsa Romsons Visby tal där hon till sina gelikars stora förtjusning beskrev vita köttätande män åkandes runt i SUV-bilar. Studerar man en del uppsatser och ibland avhandlingar bland våra postmodernister och deras genusforskning upptäcker man samma synsätt. Bilen står som en “reproducent av maskulinitet”, vilket innefattar yngre män och deras åkande i Epa-traktorer. Att sedan människor utanför storstäderna behöver bilen som en livsnödvändighet intresserar naturligtvis inte våra miljöpartister i storstäderna ett dugg. Vem hörde senast en miljöpartist nämna “landsbygden”? Samma sak som då det gäller vänstern och begreppet “arbetarklassen”. När hördes en vänsterpartist nämna dem överhuvudtaget?

***

Tron på att ett folk med en på söndagsskolenivå indoktrinerad värdegrund, baserad på en absurd jämlikhetsfanatism, ska kunna stå emot en fascistisk religiös militant övermakt, vars målsättning är global kontroll, förefaller mer än lovligt naiv.

***

Beklagar allt du utsätts för. När saker och ting verkligen skitar till sig, brukar jag tänka om jag kan lära något, så att det inte händer mig igen. Har Du gjort någon felbedömning i allt det här, som Du kan ha anledning att revidera? Det slår mig, att du har försökt att föra en debatt enligt intellektuella spelregler. Men för den svärm som angriper dig är drivkrafterna av helt annat slag. De är verkligen inte intresserade av en debatt som söker sanningen. Låt mig gissa, att de drivs av strävan efter Makt, Uppmärksamhet, Prestige eller Pengar – MUPP. (Eller någon blandning av det.) Det är därför verkningslöst att föra en intellektuell debatt med dem, som om de vore hederliga debattörer, som söker klargöra hur saker förhåller sig. Dina motståndare behöver över huvud taget inga sammanhängande värderingar eller en konsistent verklighetsuppfattning. Det räcker med att de får MUPP.

***

När Expo anklagar filosofie doktorn och SD-politikern Jan Olof Bengtsson för att vara antisemit är tekniken fulcitering; Expo rycker några korta citat ur sitt sammanhang för att kunna brunmåla Bengtsson. Om man läser den långa Flashbacktråd som ledde till ett av citaten på Bengtssons blogg är det tydligt att Bengtsson här argumenterar mot antisemitism, han ”tar debatten” med ett par övertygade antisemiter på Flashback. Jag har förstått att Expo inte tycker att man ska ”ta debatten”, att de föredrar att skrämma meningsmotståndare till tystnad genom hot om uthängning och social stigmatisering. Det är ändå häpnadsväckande lågt att attackera någon som ”tar debatten” genom att fulcitera och framställa honom som det han argumenterade emot.

***

Senaste nytt från byn är att jag börjar bli lite rädd. Alltfler kvinnor visar sig inte kunna läsa eller är så manipulerade att deras IQ sjunker. När jag först läste Lynn och Irwing och fann att kvinnors medel-IQ är 5 poäng lägre än männens, tänkte jag inte speciellt på det. Men min dagliga kontakt med bybor ger mig en djupare förståelse för dessa 5 IQ-poäng. När jag dessutom läser att det är mer än 50% kvinnliga chefer blir jag mörkrädd. Vad de flesta inte begriper är att IQ är kopplat till förmågan att känna empati för gruppen. Särskilt kvinnor är benägna att prioritera generell framför lokal empati. De tycker synd om ”skäggbarn”. Sic! Inser ni vad som väntar? Men jag har också, i byn, träffat kvinnor som tänker. Kvinnor som inser att världen inte är svart-vit. Tyvärr är dessa ännu så länge i minoritet och jag begriper inte hur de skall kunna lyftas. Antagligen måste det till en kvinna för att göra det. Jag personligen begriper inte hur kvinnor tänker och resonerar. Vi har alla våra begränsningar.

***

Kristendomen har insiktslöst sanktionerat och gynnat ett samhälle som tolererar vetenskap utan idealism, politik utan principer, välstånd utan arbete, nöjesnjutning utan återhållsamhet, kunskap utan karaktär, makt utan samvete och näringsverksamhet utan moral.

***

Med anledning av ditt blogginlägg om upplysningar till banken, vill jag säga att samma gäller i Danmark. Min danska sambo är partipolitiskt aktiv och har tvingats att svara på samma frågor – och jag som sambo skulle också registreras. Det är en EU-grej. Hälsningar från ett land där migrationen är lite mera under kontroll, pensionerna bättre, och framtidsutsikterna inte lika dystra. Som du vet har Danmark haft och har en kraftig och öppen debatt om invandringen sedan mera än 20 år tillbaka. Danmarks Statistik och olika departement gör varje år statistik över invandringen och dess konsekvenser på olika sätt. Den svenska utförsbacken ses också på valutakursen: När jag flyttade till Damark 1967 skulle man betala 144 DKK för 100 SEK. I dag är kursen 72 DKK för 100 SEK. Den svenska kronan har tappat 50% av värdet de senaste femtio åren.

***

Nu kan man studera hur ett möte för att öka samarbete, minska spänningar och tala om kärnvapenavveckling av etablissemangsmedia förvandlas till något negativt där Trump beskylls för att var spion, drulle, prostitutionkund och allt allt. Det finns ingen konspirationsteori som är för fantastisk. Ingen kränkande behandling som är för låg. FÖR att han har mage att tala vänligt med Putin och komma på god fot med honom. Det gör mej nedstämd.  Man får en känsla av att media inte ens skulle dra sig för att starta ett krig om de bara kunde missgynna och avsätta Trump.

En republikan menade att Trump inte förstod att Putin inte delade amerikanska värderingar och därför ska ses som fiende. Antar att det är feminism och HBTQ och kanske invandring-islam han syftar på. Samma värdegrund som etablissemanget håller väst i ett strypgrepp med.

En person som Trump har visat att han inte styrs av medias värdegrund och blir därför en dödsfiende till media. Därför ser vi detta konstanta drev som är totalt hänsynslöst mot allt som inte stödjer medias makt.

***

Att normkritiker, postmodernister, feminister med flera har fått invadera område efter område i det svenska samhället har kanske inte fullt ut gått upp för alla, men detta är något som pågår och kommer att fortsätta pågå tills folket sätter stopp. Oftast handlar det om att “öka jämlikheten”, “bredda mångfalden” o.dyl. och tar sig uttryck i diverse styrdokument och handlingsplaner hos myndigheter och företag. Värdegrundsarbete är en oftast använd term och innebär att alla anställda ska fostras moraliskt i idéerna om “rätt värdegrund” och “allas lika värde”. Ett ifrågasättande kan leda till omplacering, avsked eller andra ingripande åtgärder, för vem kan ha någon anställd som inte lever upp till verksamhetens “värdegrund och “vad man står för”? I praktiken leder detta även till att samtliga anställda går omkring utan att uttrycka några som helst åsikter. De törs överhuvudtaget inte komma med kritik, vilket naturligtvis är ett av syftena med hela arrangemanget. Samtidigt inträder även en annan effekt av detta nämligen att verksamheten i praktiken tappar förmågan att lösa sina uppgifter. Eftersom myndighetens främsta uppgift är att vara jämställd, hylla mångfald eller verka för allas lika värde kommer naturligtvis myndighetens kärnuppdrag att bli lidande. Att tro att en myndighet som i huvudsak består av räddhågade nickedockor och chefer som tillsatts efter politiska meriter och som inte vågar sticka ut och visa handlingskraft skall kunna fungera fullt ut, det begriper alla, att det inte kommer att fungera.

Utvalt och något redigerat av Karl-Olov Arnstberg

Utskriftsvänlig PDF-version

Alla texter är © på denna blogg. Det är tillåtet att sprida texterna under förutsättning att ni alltid länkar till källan här på bloggen.