Bloggläsare juli 2019


Jag är uppvuxen i Estland, när landet tillhörde Sovjetunionen. Om det idag skulle dyka upp ett politiskt parti i Estland, som förespråkade invandring från Ryssland, skulle de få max 2 – 3 procent av rösterna. Inte heller de ryssar som bor i landet skulle rösta på dem! Detta till skillnad från Sverige, där 80 procent av befolkningen röstar på partier som förespråkar invandring. Min förklaring är:

  • Vi ester är nationalister, till och med ”rasister”. Det är inte svenskarna, men observera att alla folk som inte är nationalister förr eller senare går under. 1936 var ungefär 6 procent av Estlands befolkning ryssar men bara 2 – 3 procent av esterna gifte sig med dem. 1986 var ungefär 40 procent av Estlands befolkning ryssar men fortfarande gifte sig bara 2 – 3 procent med ryssar. Alltså hade ingenting ändrats. Vi gifter oss inte med ryssar. Vi hatar dem inte som enskilda personer, men som grupp.
  • Svenskar är hjärntvättade, de fattar inte vad som pågår. Ester var också hjärntvättade men inte gällande invandringen.
  • Svenskar litar fortfarande på sina ledare. Hur kan 7 – 9 % av svenskarna rösta på sån idiot som Annie Lööf?
  • Svenskar litar fortfarande på sina massmedia. Det gjorde vi inte i Estland. Det enda man kunde lita på i dagstidningarna var dagens datum. Detsamma gäller nu för svenska tidningar.
  • Svenskar är rädda, att bli stämplade som nationalister, rasister, fascister och så vidare. Jag är inte rädd för det, därför att jag vet vem jag är.

Vi bodde i Sverige från 1989 till 2012 och drev ett eget företag. Då hade vi fått nog av Sverige, liksom vi tidigare fått nog av Sovjet. Vår son, som bor i Sverige, har sagt att om det kommer att gå åt helvete (vilket jag är säker på att det gör) flyttar han med sin familj till Estland. Vart ska svenskarna flytta?

***

Sverige är nog det mest sekulära landet i världen. Jag tror människor behöver de myter och sagor som utvecklats under tusentals år. Annars blir vi extra sårbara för nya ideologier eller nya religioner. Att vi inte umgås tillräckligt och har tillräckligt starka band mellan generationerna är också förödande för vår kultur. Det gör oss extra känsliga för kollektiv galenskap, som klimatrörelsen.

***

Jag minns att min mamma redan på 70-talet brukade citera någon som sagt att ”I Sverige finns det bara plats för en åsikt i taget.” Hon kan möjligen ha hittat det i  The Observers sverigekorrespondent  Roland Huntfords bok The new totalitarians (i övers. Det blinda Sverige)  där han bland annat skrev  att Sverige ”is the nearest example in the modern world to the societies envisaged by George Orwell and Aldous Huxley”. Han visste inte hur rätt han hade! Ta bara alla eufemismer och nyord: ”socio-ekonomiskt /utsatta/ särskilt utsatta områden” i stället för mångkonfliktuella eller  till och med  mångkriminella områden. Den tjusigaste PK-omskrivningen hörde jag för några år sedan  i P 1:  ”områden med en sammansatt befolkningsstruktur”!!

När polisstationen  i Ronna  för ett antal år sedan besköts med automatvapen kallade Jerzy Sarnecki (Brottsförnekande rådet)  detta  attentat för ”ett pojkstreck”!

All korruption, alla grova bedrägerier är ”fusk.” Frankrike har en bättre brottsrubricering: ”förskingring av allmänna medel.” Men här är det ”fusk” när någon filur avslöjats med fingrarna upp till armbågen i den skattefinansierade syltburken  –  t ex löst sitt boende genom att skriva sig hos mamma eller i sommarstugan för att kunna tillskansa  sig skattefinansierade bidrag från riksdagen – med mera, med mera. Det tar ju aldrig slut.

Och så har vi det här med ”juridiskan”: våldtäkt av normalgraden och  jag såg i något sammanhang för en tid sedan att någon jurist talade om ”mord av normalgraden”. Det handlade om att domstolen inte kunde avgöra om ”förloppet varit utdraget” och om ”kvinnan känt dödsångest eller ej”. Så man ansåg att det var ”mord av normalgraden” och utdömde ett lindrigare straff! Finns denna juridiska term i något annat land? Eller är det bara i Sverige som våldtäkt och mord är ”normalt”?

***

Demokratiska Sverige går upp i falsett när Jimmie Åkesson och Ebba Busch Thor, två demokratiska valda partiledare, äter en lunch tillsammans. DN-skribenten konstaterar att det ändrar Sveriges politik, men det är ju etablerade media med presstöd som tidigare förhindrat den här typen av helt normala kontakter. OM SD är rasister så är resten av sjuklövern hycklare. Ska man få ordning på landet så kommer inte ens SD:s politik att räcka. Det är redan anarki på många håll och många kommuner konkursfärdiga. Hur ska man lösa att många nyanlända och gamla sedan generationer från MENA aldrig kan, vill eller kommer försörja sig själva. I många fall får inte kvinnorna från dessa länder arbeta för sina egna landsmän.

***

Jag skulle åka tillbaka till Stockholm från Örebro. Tåget var försenat och man fick inte veta varför. Vakterna sa att kanske hade något hoppat, men ingen visste. Jag kom hem vid niotiden, en och en halv timme försenad. Dessförinnan byte till pendeln i Flemingsberg, på grund av spårutvidgning. Ombord var jag som äldre svensk kvinna i minoritet, mer ju närmre Centralen jag kom. På T-Centralen smet fyra typer av marockansk modell över spärren. Jag hutade åt dem. Ingen reagerade. De hängde på gummiledstången i rulltrappan på vägen ner och uppförde sig illa. Jag ringer 112 för det fanns alla möjliga men nästan inga vanliga svenskar på den knökfulla perrongen. Där var ett himla liv. Jag ber dem skicka ordningsvakter men de ville koppla mig till polisen.

Skulle jag vänta i timmar? Löjligt, så jag bad 112 ringa och hälsa och sa att jag vill ha ordningsvakter till T Centralen. Finns det inga? Nej, sa jag. Då frågade jag de svarta tågvärdarna men de tittade bara på den vita tanten med blanka oförstående ögon. Vi var två vita där nere, en dam med elrullstol och jag.  Hon var så orolig att hon nästan backade ut i spåret.

Utvalt och något redigerat av Karl-Olov Arnstberg

Utskriftsvänlig PDF-version

Alla texter är © på denna blogg. Det är tillåtet att sprida texterna under förutsättning att ni alltid länkar till källan här på bloggen.