Bloggläsare augusti 2019

Med ett darwinistiskt perspektiv är mannen för kvinnan ett medel, en väg till barnet. Men mannen är ju också, som jag tror, hennes största intresse. Jag har börjat att tolka de feministiska aggressionerna som ett omvänt intresse för mannen. Jag tror att kvinnorna egentligen är missnöjda med emancipationen och skyller på mannen för detta – dock utan att själva förstå det. Feminister verkar bara syssla med sina favoritobjekt, männen. Men kvinnornas alienation gör dem missnöjda och klagande. En man kan ju börja samla frimärken istället, för att avleda sin vantrivsel. Feministiska skrifter är som Damernas Värld i ett slags revolutionär tappning. Samma teman kring relationer. Man kan jämföra med filosoferna under 1800-talet. Nästan alla hade industrisamhällets alienation som ett av sina viktiga teman.

Feminism är feministers klagoskrifter och finns nästan bara i västvärlden. Paradoxalt nog lyser de feministiska klagoskrifterna så gott som helt med sin frånvaro i muslimska samhällen. Det kanske också har andra orsaker, men varför är det bara män som flyr från Afghanistan och var finns bekännelserna från före detta muslimska kvinnor? Är inte detta svårt att förstå, om man inte tolkar västvärldens feminism som ovan?

***

Jag tror vi lever i en unik tid, på så sätt att folket inte kan peka på en klassisk ”förtryckare”. Men att ett så välutbildat folk låter sig luras tyder på nåt mer. Kollektiv dödslängtan? Det är som att se världens en gång starkaste man, Magnus Samuelsson, stanna för en femtiokilos sten framför bilen och apatiskt bli sittande (och betala för att mer stenar läggs framför bilen). Nordamerikas indianer blev av med sitt land till ett folk som landade på månen. Européerna blir av med sina länder till efterblivna bilbrännare och shariafanatiker. Det är nu 50 år sedan Enoch Powell sa att ”De som gudarna vill förgöra, gör de först galna”.

***

Du tror att det går åt helvete med det Sverige vi har vuxit upp i, och det tror jag också. Jag sade det till min dotter redan för 4 – 5 år sedan, samt att inget modernt land klarar av en så hög folkökning år efter år, i synnerhet av individer som aldrig kommer kunna försörja sig utan hjälp från samhället. Det skulle jag inte våga säga idag. Efter några år på universitetet har dottern fått en ordentlig dos av de politiskt korrekta vänsteråsikterna, och man vill ju inte bli ovän med sina barn på gamla dar.

Göran Persson sade också det för snart ett år sedan i en intervju om migrationspolitiken att ”Det är skrämmande. Det går inte”. Att det inte går vet också dagens politiska etablissemang och alla medieaktörer, men ingen vill vara den förste att lämna tryggheten i den politiskt korrekta gruppen och säga det. Se bara på vad som hände då Stefan Löfven bestämde att den löjliga och helt verkningslösa gränskontrollen vid Öresundsbron skulle upprättas. Han kom lindrigt undan den gången för att han är sosse, och det blev inget mediedrev, men jag tror inte han vågar göra om det.

Dock är jag förfärligt bekymrad över framtiden, inte för mig själv, för jag är så gammal att jag antagligen inte behöver uppleva sammanbrottet, men för mina barn som nu är i fyrtioårsåldern, och för mina barnbarn, som är i tioårsåldern och i förskoleåldern, blir livet säkert svårt.

***

Vill bara påpeka en liten sak. En folkomröstning i Sverige kan vara beslutande om riksdagen så beslutar. Så har ännu icke skett, vi har haft sex rådgivande folkomröstningar, men möjligheten finns alltså.

***

Vad beträffar din iakttagelse från spelmansstämman så har jag faktiskt gjort samma reflektion när jag besökt konserter med klassisk musik i kyrkor. Alltså rena konserter, inte gudstjänster med musikinslag. Under årens lopp har jag aktivt spanat efter mångkulturella inslag. Med undantag av vad jag uppfattat som latinamerikaner eller sydeuropéer, så har övriga delar av världen lyst med sin frånvaro. Enstaka undantag kan naturligtvis ha förekommit, men den etniska homogeniteten har varit påtaglig. Har noterat samma sak vid besök på operan också. Någon ömsesidighet i den mångkulturella nyfikenheten tycks inte existera. Och det har nog väldigt många människor insett för länge sen.

***

Och nu har Boris Johnson blivit premiärminister! Trump, Orban och Boris – vilket härligt triumvirat! Jag ser fram emot debatter mellan Boris och Macron – båda med elitutbildning. Ser fram emot hur Boris kommer att skoja skjortan av Macron utan att Macron fattar det – förrän det är för sent och folk har börjat skratta. Och jag är inte ett dugg orolig för England och Brexit.

***

Det parti som Hitler blev ledare för hette på svenska Nationalsocialistiska tyska arbetarepartiet. Det som förbryllar mig är hur man har lyckats få nationalsocialism till högerextremism. Det handlar snarare ideologiskt om vänsterretorik, om man bortser från antisemitismen som ju redan finns både som begrepp och ideologi? Varken nazism eller rasism har i Sverige någon specifik koppling ideologiskt till höger utan fanns bevisligen i hela samhället, och i synnerhet hos svenska socialdemokrater, bland annat med rasbiologi som forskningsgren.

Högerextremism borde rent ideologiskt istället innebära extrema yttringar av klassiska högerståndpunkter såsom total frihet för individen, utökad privat äganderätt, minimala skatter, privatiserade välfärdssystem, kärnfamiljens bevarande, minimal statsapparat o.s.v. om man skall vara korrekt.

Det borde finnas utrymme att ”rentvå” högern och istället peka på att traditionell högerpolitik har orsakat minst skada under 1900-talet och att socialism och kommunism är de ideologier som bär skulden för så många förlorade liv under 1900-talet.

***

Det går inte så bra för de heltidsanställda rådgivarmeéerna bakom stackars barnarbetaren Klimat-Greta. Verkligheten vill inte samarbeta när trossatserna synas. En lyxtur med en BMW-sponsrad båt var nog ingen bra idé. Ifall man ser koldioxid som världens gift, skulle hon givetvis ha flugit till New York istället.

Humorn är att hon och hennes besättning inte kommer att segla båten tillbaka till Europa. Det innebär inte bara att Greta och besättningen flyger tillbaka, det innebär också att den besättning som ska ta segelbåten tillbaka först måste flyga till New York. Hahaha! Istället för en tur och retur för Greta, kommer två besättningar att flyga.

***

Alla vet numera att överfallsvåldtäkterna begås av män från MENA-området eller Afghanistan. Den senaste häktade i Uppsala var för övrigt från Afghanistan. Naturligtvis gäller det för folk med “rätt värdegrund” att beskriva problemet på “rätt sätt” – om man delar in gärningsmännen efter deras kön visade det sig att majoriteten var män. I Uppsala tvingas nu unga studerande kvinnor som är vegetarianer, feminister med mera, att hålla sig inne på kvällstid. Men även här känner damerna med säkerhet till vilka gärningsmännen är. Att ta in den informationen och sedan bearbeta den måste naturligtvis skapa ångest utöver det vanliga, eftersom den strider mot ”den rätta värdegrunden”.

Utvalt och något redigerat av Karl-Olov Arnstberg

Utskriftsvänlig PDF-version

Alla texter är © på denna blogg. Det är tillåtet att sprida texterna under förutsättning att ni alltid länkar till källan här på bloggen.