Läsare kommenterar

God dag Karl Olov,
Jag ber dig härmed att inte reservera en till bok å mina vägnar; ringde fadern min i går som sade att han tar tacksamt emot min bok när jag är klar och besöker honom!
Hittills har boken varit av exceptionell kvalitet, både faktamässigt samt i språ! Min pappa kom hit till Sverige från Indien på sjuttiotalet- och har alltid jobbat. Han säger när jag gav honom länken till Miljöpartiets hela kapitel i PDF-form på internet att det är tung, men nödvändig läsning.
Om du förstår: det är vi, andra generationens (jag) och min pappa som nästan drabbas hårdast av den extremt (psykotiska?) invandringspolitik man bedriver i detta land.
Tack för att du tog dig tiden att skriva denna bok.

Hälsar
XYZ som önskar dig, som karaktären Tuvok säger på Star Trek Voyager-serierna: ”Live long, and prosper.”

————————————————————————————————————————————————

”Mycket intressant läsning! Hoppas att boken får många läsare. Jag skall i varje fall göra vad jag kan för att, i min bekantskapskrets, sprida info om boken. Tyvärr blir det väl som vanligt, dvs. att de som bäst behöver läsa denna typ av bok, är inte intresserade.”

————————————————————————————————————————————————

”TACK, TACK och åter TACK! För denna fantastiska läsning av Er bok ”Invandring och mörkläggning”. Jag har läst den i ett sträck sedan igår morse, kunde inte sluta, när jag börjat. Vilket arbete och vilken enorm tid ni måste ha lagt ned på all efter forskning och för att skaffa fram informationen om varierande händelser etc.”

————————————————————————————————————————————————

”Jag har försökt leta recensioner men har tyvärr inte hittat ngn. Hoppas verkligen att någon tidning, någon TV kanal tar upp detta och vågar diskutera vidare med utgångspunkt från Er information.”

————————————————————————————————————————————————

Hej xx
Stämmer det att du betalat ettusen kronor för bara en bok? Om avsikten var att stödja projektet så har du lyckats!!!
Om det är något jag har missförstått, så låt mig veta.
Bästa hälsningar
Karl-Olov Arnstberg

”Japp, det var för att stödja projektet. Väl bekomme.”

————————————————————————————————————————————————

”Jag har läst Invandring och mörkläggning och inser att den är en mycket bra present (i en förryckt tid) och beställer därför härmed ett exemplar till.”

————————————————————————————————————————————————

”Har just börjat läsa boken Invandring och Mörkläggning, extremt intressant. Funderar på följande:
1980 hade Sverige 7,2 miljoner invånare med ett födelsetal på 1,8.
2013 har Sverige 9,6 miljoner invånare men med samma födelsetal.
Ett födelsetal på 1,8 innebär en minskning av befolkningen. säg att 7,2 M invånare blivit 7 M.
Ökningen av invånarantalet 1980 – 2013 kan jag bara få till att det är invandringen som gör det hela. Detta skulle innebära att 7M/10M ger att 30 % i dag är invandrare.
Lägger vi till att de ursprungliga 7,2 M invånarna innehåller många invandrare kanske vi hamnar på gissningsvis 40 % invandrare. Ska man våga uppskatta att om 10- 20 år har 30 – 40 % invandrare ökat till över 50 % invandrare.”

————————————————————————————————————————————————

”Din och Sandelins bok Invandring och mörkläggning är ett utmärkt exempel på en faktabaserad rapport.  Ni har föredömligt undvikit att förfalla till tyckande (annat än ”illa om” vad gäller tendentiösa journalisters och proffstyckares alster, ”analyser” och ”forskning”) och det är uppfriskande men dessvärre ack så ovanligt bland samhällsdebattörer, förmenta forskare och utredare.”

————————————————————————————————————————————————

”Jag håller på att läsa och är verkligen imponerad över allt jobb ni lagt ner.”

————————————————————————————————————————————————

”Jag läser den, klarar bara av små doser i taget, rekommenderar den dock till alla.”

————————————————————————————————————————————————

”Bra och viktig bok, läste den på två dagar. Nu går böckerna runt i släkten. Budskapet ska spridas. Det är bråttom!”

————————————————————————————————————————————————

”Jag vill beställa en bok till min väninna.”

————————————————————————————————————————————————

”En väldigt stark mening:
”Vi vill kunna säga till oss själva och eftervärlden att vi gjorde åtminstone vad vi kunde.”
Tack för ert viktiga arbete!”

————————————————————————————————————————————————

”Har redan köpt ett ex av din bok men beställer härmed ytterligare 2 ex – betalning skedd. Dessa ex ska (av mig) sändas till chefredaktören respektive ledarskribenten i Västmanlands Läns Tidning – som folkupplysning. Min förhoppning är att boken ska recenseras – chansen därtill torde ligga runt 1%. Visserligen föreligger då risken att tillfället tas i akt för att beskriva vilka svin du och Sandelin är. Men jag förlitar mig på den gamla sanningen att droppen urholkar stenen.”

————————————————————————————————————————————————

”Bäste Professorn!  ( Jag säger väl du som man gör i Sverige idag men som man inte kunde göra på KTH för 50 år sedan till en professor när jag gick där.)  Jag har skrivit ut en beställning på 3 ex av boken Invandring och mörkläggning som jag skall posta när jag fått pensionen. Stort tack för allt bra och viktigt du och Gunnar Sandelin gör.”

————————————————————————————————————————————————

”Jag läste ut boken i går och det är en både skrämmande och informativ resa vi får göra. Min förhoppning är att många läser den och tar till sig av detta material som man inte annars så lätt kommer över. Dessutom borde boken uppmärksammas av media trots att den är självutgiven Mycket bra, således, tycker jag och jag tackar er för insatsen!”

————————————————————————————————————————————————-

”Har nu mottagit och läst boken ”Invandring och Mörkläggning”. Anledningen till min beställning har varit att försöka få svar på frågan varför mörkläggning av invandringsfrågan fortgår och anses vara en sådan känslig fråga. I viss mån har jag fått en del nya svar men är fortfarande lite frågande.
Kan någon möjligen anklaga författarna för att vara rasister?
Tack för en väldigt välskriven och saklig bok. Jag rekommenderar den för alla jag känner.”

————————————————————————————————————————————————-

”Boken är redan läst. Intressant läsning. Några kommentarer. Notera att jag nog är hyfsat insatt i området eftersom jag läst och ibland kommenterat (ofta med långa trista inlägg som jag försökt basera på fakta på div forum) så det kanske inte egentligen var så där enormt mycket ny info. Jag har ofta kollat Wager, Avpixlat, Affe, Julia Caesar forum/bloggar etc. åtskilliga gånger genom åren. Däremot väcktes förstås ett par nya tankar, bla det där att eftersom medborgarskap är oåterkalleliga så innebär det att folk som ljugit om sin historia ändå kan få hit anhöriga trots att de anhöriga skulle kunna användas som bevis för att de ljög.
Notera att jag är partilös. Finns inget parti som känns bra. I grunden är jag för EU och det av många skäl. Sedan har jag ändå satt mig in ganska mycket om islam, invandringskostnader, behandling av pensionärer och sjuka etc. Sveriges partier behöver onekligen en förmyndare och om EU tvingade Sverige att följa EU rätt annars blir det böter så hade det blivit intressant. Jag tror att det är tveksamt om EU direktiven om bötfällandet av arbetsgivare som anställer illegala (papperslösa) men även andra EU tänk om att en förutsättning för legal invandring är att den illegala upphör funkar ihop med Allians/Mp reglerna. Mycket EU-rätt tycker jag är vettigt om invandring även fast de även har diverse underliga forum under sitt paraply som lyckligtvis inte har beslutsrätt. SD skulle kunna påverka där men inte här. Det går inte att anmäla till EU domstolen anonymt – i så fall hade jag gjort detta då det som hände Janne Gunnarsson också skulle kunna hända mig. Familj, jobb, fack etc.”

————————————————————————————————————————————————-

”Jag är islamofob vilket jag är stolt över. Som sådan tar jag mig friheten att definiera islamister som alla muslimer som kan tänka sig att i ett demokratiskt val rösta på ett islamistiskt parti. Tar vi bort den kristna delen av ”sekulära” Egypten så röstade 90 % av muslimerna där islamistiskt. Procentsatsen var något lägre i Tunisien. I Turkiet var det betydligt lägre men det var ändå betryggande majoritet för partier som hellre vill ha sharia med allt vad det innebär framför demokrati. Min personliga övertygelse är att muslimerna i Sverige är mindre sekulariserade än de från Egypten/Tunisien. Detta helt enkelt baserat på faktumet att de i huvudsak kommer från mindre sekulariserade länder. Om det sker snabbt som salafister eller långsamt som muslimska brödraskapet vill, så blir ändå resultatet detsamma. Back to stone age. Frågan om muslimer i Sverige skulle rösta på ett muslimskt parti om ett sådant fanns vore intressant att veta. Jag tror det kommer in ett muslimskt parti i riksdagen inom 3-4 riksdagsval och då lär väl även de mest naiva vakna?”

————————————————————————————————————————————————-

”Mp, C och V är verklighetsfrånvända och saknar miljötänk. Att maximera antalet människor på Sveriges yta utan att tänka på vad det kan leda till med avseende på ekologi är helsjukt. Rent ekologiskt, vad händer med naturområden, elproduktionsbehov, vattenbehov, värmebehov, naturreservat, det som gör Sverige unikt med våra stora och många orörda skogar, vattendrag, kuster etc. med fri invandring? Även om det stannar vid Centerns 30 mille immigranter, (Mp/V ser nog ingen gräns alls) energi- och vattenförsörjning samt avlopp som måste täcka alla dessa nya människors behov. Det kan inte bli annat än att ekologin drabbas, det blir oundvikligen mer föroreningar, det blir oundvikligen skogsskövling etc. Namnet Miljöparti är onekligen landets mest vilseledande partibeteckning. Fri invandring innebär oundvikligen ekologisk kollaps. Visst, Sverige har enbart 20 personer/kvadratkilometer och tex Holland det 20-dubbla, Holland är inte känt för sina stora skogar direkt. Men en stor del av Sveriges yta är obebolig och klimatet mycket kallare. Om M hade sagt att de avsåg femdubbla elanvändningen för en massa nya industrier som skulle ta upp 4-5 % av landets beboeliga yta så hade det blivit ett ramaskri. Men Mp/V/C kan anse att samma sak är ok för att öka befolkningen i landet.”

————————————————————————————————————————————————-

”Jag skulle vilja ha ytterligare ett exemplar av er utmärkta bok.”

————————————————————————————————————————————————-

”Jag började sätta mig in i invandringsfrågan i höstas, efter att ha fått nog av antydningar hit och dit utan hårda siffror eller annat konkret som stöd för olika resonemang. Oavsett om det gällde positiva eller negativa argument beträffande invandringen. Att media mörkade och att vi hade anti-demokrater i riksdagen kände jag redan på mig, inte minst efter att SD valdes in i riksdagen och reaktionerna som följde, men det som chockat mig är hur likgiltiga våra politiker tycks vara inför att jämna välfärdssamhället med marken. På enad front, från miljöpartiet till moderaterna. Hur oansvarigt man öppnar gränserna och välfärden för människor vars identitet inte går att fastställa. Det är ett svek mot Sverige, landet och medborgarna, på alla plan. Från ekonomi, demografi och kultur till nationell säkerhet. Att termen ”landsförräderi” används är inte utan orsak eller grund.”

————————————————————————————————————————————————-

”Noterade rätt snabbt varthän det barkade när jag började mina efterforskningar och läser just nu din och Arnstbergs bok Invandring och mörkläggning, som tar en med på samma resa jag själv färdats på sedan jag började nysta, plus en del nyheter.”

————————————————————————————————————————————————-

”Vill härmed tacka för dina många utmärkta artiklar och för er bok, jag hoppas att kunskapen sprids utanför den redan övertygade sfären, även om det hoppet känns fåfängt med tanke på mediaklimatet och med vilken religiös övertygelse man sjunger mångkulturens lov i media och inom politiken. Högre och högre ljuder kören ju mer fasaden krackelerar. Om det inte vore så djupt tragiskt och mina barns framtid som stod på spel så vore det rent komiskt.”

————————————————————————————————————————————————-

”Har läst det ”fria” kapitlet och är mycket tagen över all fakta som presenteras. Alla borde läsa boken!!! Kommer den att finnas på biblioteken?”

————————————————————————————————————————————————-

”Har läst den med mycket stort intresse och är förfärad över hur mycket jag (och förmodligen de flesta andra) inte vet om invandringen. En jätteviktig bok och det är naturligtvis avgörande att ALLT som står i den är absolut korrekt. Ett fel och kritikerna kommer att försöka sänka hela boken.”

————————————————————————————————————————————————-

”Jag har med stor behållning läst er nya bok, tack så mycket. Men det är en fråga som fortfarande gnager och som jag inte lyckas få svar på. Jag har också läst Julia Ceasars Världsmästarna vilken inte heller den givit svar. Och frågan som gnager är varför? Varför för politikerna denna vettlösa invandringspolitik? Jag menar att allt tal om solidaritet och allas lika värde är ju jättefint, men även politiker har en ekonomisk verklighet att förhålla sig till, och ett ohämmat spenderande på detta sätt slår ju förr eller senare tillbaka på politikerna själva. Och det måste de ju veta om. Fredrik Reinfeldt och Anders Borg är i mitt tycke mycket kompetenta politiker, de måste ju förstå att kalaset måste betalas någon gång. Min allra största invändning mot dagens invandringspolitik är alltså den ekonomiska frågan, eftersom jag ser en risk att hela vårt välstånd utarmas.
Vad jag har funderat på är därför om det finns någon dold agenda som politikerna inte talar om. Min egen fundering kring detta är att hela invandringspolitiken kanske är lönsam trots allt. Det kanske är så att Sveriges industriella bas är mycket starkt. I den etniska svenska befolkningen är arbetslösheten mycket låg, och utan våra invandrare skulle vi haft mycket låga arbetslöshetssiffror. Om vi inte hade haft våra invandrare så skulle vi alltså inte haft någon arbetslöshet, och detta skulle pressa upp lönerna och på sikt försämra vår konkurrenskraft. Invandringspolitiken är alltså ett sätt att hålla arbetslösheten uppe, lönerna nere och på så sätt bevara konkurrenskraften i svenskt näringsliv. Denna vinst skulle således vara större än kostnaden för invandringen, men politikerna har svårt att offentligt argumentera på detta sätt.
Detta resonnemang tror jag i så fall gäller både Moderaterna och Socialdemokraterna. Bevekelsegrunderna för Centern och Folkpartiet borde vara liknande, även om jag undrar om de egentligen fattar vad som händer. Kristdemokraterna för ju ett ännu konstigare resonnemang. De heter ju Kristdemokraterna, inte Religionsdemokraterna och inte Islamdemokraterna. KD skall vara kristna, de skall ta tillvara kristna värderingar och de skall föra de kristnas frågor. Miljöpartiet och Vänsterpartiet vet nog inte vad ekonomiskt ansvar är överhuvudtaget.
En annan tanke jag haft är att Carl Bildt har en stor påverkan på dagens politik. Under sin tid som medlare på Balkan såg han allt elände där, och han blev därefter genuint driven att göra en humanitär insats för krigsoffer. Det skulle kunna vara en möjlighet, men den skulle i så fall bara förklara moderaternas politik och inte socialdemokraternas.
Ytterligare en tanke jag har är att politikerna i första hand drivs av att ligga bra till hos journalisterna. Politikerna skulle alltså föra sin politik utifrån vad de tror att journalisterna vill höra. Denna tanke är ju om möjligt ännu mer skrämmande. Det skulle innebära att det i så fall är media som styr politiken, och att politikerna bara är ett verktyg för att verkställa den.”

————————————————————————————————————————————————-

”Nu har jag läst ut boken. Mycket intressant. Det är viktigt att ”respekterade” människor kommer till tals i debatten. Sådana som Ni kan ju inte avfärdas som ”ensamma arbetslösa bittra män””.

————————————————————————————————————————————————-

”Tråkigt att det varit så tyst om boken. Hoppas det blir ändring på det.”

————————————————————————————————————————————————-

”Efter att ha läst kapitlet om Mp’ som fanns upplagd på hemsidan, ser jag med stort intresse fram emot att få läsa den. Jag har flyktigt tagit del av din forskning om zigenare, eller romer som vi numera enligt påbud från ”Den Upplysta Klassen” måste kalla dem. Några artiklar av Sandelin har jag också läst och jag är enig med det som han framför.”

————————————————————————————————————————————————-

”Miljöpartiets fullständigt verklighetsfrämmande politik och deras massiva dominans inom den tredje statsmakten känner jag väl till men de flesta svenskar gör det antagligen inte. Partiets anhängare utgörs uppenbarligen av idealister som lever i en drömvärld och med liten förankring i verkligheten. Korrelation och kausalitet förefaller att vara okända begrepp för alltför många av dem. Det förvånar mig eftersom jag har intrycket av att en del av dem är välutbildade. Utbildning är dock inte liktydigt med bildning och förmågan att se samband.”

————————————————————————————————————————————————-

”Det förefaller som om att de flesta av våra politiker har tappat sin ideologiska kompass, inte baserar sina beslut på väl etablerad kunskap, lever i någon slags drömvärld där det mesta kan ändras genom social ingenjörskonst och där planeringshorisonten är maximalt fyra år för att kunna bli omvald. Vidare råder det inom de flesta äldre partier en form av åsiktsdiktatur om vilken Ann-Marie Pålsson har skrivit. Denna knapptryckarmentalitet har en del att göra med hur det svenska valsystemet fungerar.”

————————————————————————————————————————————————-

”Det som gjorde att jag blev varse de gigantiska problemen var när jag strax efter förra valet började reflektera mer över olika företeelser i samhället som tedde sig märkliga, läsa på blogggar som Petterssons, Politiskt inkorrekt (sedemera Avpixlat som ni så träffande karakteriserar som ”giftstämplad”), Merit Wagers, Snaphanen m fl. Jag läste ”Exit Folkhemssverige – En samhällsmodells sönderfall” av Björkman, Elfverson, Friedman och Wedin och sedan lånade jag ”Världsmästarna – när Sverige blev mångkulturellt” av Julia Caesar. Därefter förstod jag hur enormt vilseledd jag hade blivit av både landets politiker men framför allt av ”den tredje statsmakten”. Som boende i Kiruna upplever vi i vårt vardagsliv, ytterst lite av den havererade politiken för asylinvandring. Detta eftersom de asylsökande som bor här en tid, inte trivs på mindre orter och inte heller med det kalla klimatet och därför flyttar härifrån så fort de kan. Det kan också utgöra en förklaring till att jag inte tidigare uppmärksammats på problemen. De samhälleliga konsekvenserna för landet som helhet är dock avsevärda.”

————————————————————————————————————————————————-

”En glimrande välskriven bok. Mycket bra dokumenterat och förstämmande att ingen politiker har gett svar på ställda frågor – men det är väl inte överraskande! Tack för den Sandelin & Arnstberg.”

————————————————————————————————————————————————-

”För några år sedan föreslog jag att mitt kommunbibliotek skulle köpa in Julia Caesars bok, vilket de också gjorde. Troligtvis togs beslutet av en bibliotekarie som inte riktigt visste hur ”fränlingsfientlig” boken var och efter en tid ”gallrades” den bort. Jag hade en längre skriftväxling med bibliotekschefen om detta, där hon till slut insåg att det blev ogörligt att inte sätta tillbaka boken i hyllan igen. I sanning en intressant upplevelse av kulturarbetares censur av vad vuxna människor skall tillåtas att läsa. Jag kommer att framlägga ett inköpsförslag också för er bok.”

————————————————————————————————————————————————-

”Sedan valet 2010 har jag lagt ner väldigt mycket tid på att läsa vad forskningen inom etnografi redovisar om multikulturella samhällen, granska svensk och internationell statistik, läsa på invandringskritiska bloggar, studera invandringens samhälleliga påverkan på ekonomi, brottslighet, den ytterst viktiga parametern som är förtroendet i ett samhälle samt att förkovra mig om islam. Vad gäller det senare, förstår jag nu hur undermålig och vilseledande som utbildningen i religionskunskap har varit i den svenska skolan och hur lite politiker, journalister och svenska folket vet om den fruktansvärda läran och politiska ideologin islam.”

————————————————————————————————————————————————-

”Massmedia har hittills haft en enorm påverkan vad gäller åsiktslikriktning, fördöljande eller undanhållande av fakta och genom presentation av rena lögner. Tack vare internet och alla bloggare som lägger ned mycket tid på att försöka ge en annan bild av verkligheten, håller denna åsiktstyranni och förljugenhet på att försvagas och det är av den anledningen som framför allt vänsterjournalister nu skriker i högan sky. Tyvärr är det alltför få svenskar som hittills har hittat till dessa bloggar och har vaknat upp från sitt ständiga jagande efter nöjen och njutningar och tittande på helt värdelösa program i den åsiktslikriktade och folkuppfostrande SVT (Stasi Vänster Televisionen).”

————————————————————————————————————————————————-

”Den politiska klockan är fem i tolv eller kanske rentav fem över tolv och landet är på väg i en brant utförsbacke. Det mesta som har med människors välbefinnande och det sociala skyddsnätet eroderar nu i en allt snabbare takt. Rättstaten håller på att förfalla och försvaret är ett dyrt skämt. Jag oroar mig inte så mycket för min egen framtid men för det elände som mina barn och framför allt barnbarnen kommer att utsättas för på grund av en fullständigt ansvarslös politik. Den medvetna sekulariseringen av samhället där de kristna värderingar, på vilket västvärldens demokratier bygger, kastas på historiens sophög. Egoismen, kulturrelati-vismen, religionsrelativismen, ja all slags naiv relativism, EU m m är andra viktiga faktorer i den negativa utveckling som jag har sett alltsedan jag var en ung man men som jag inte tänkte på dåförtiden.”

————————————————————————————————————————————————-

”I got the three copies, and read the book. It is written very well. I have followed the immigration debate in Sweden for almost three years, and have sent tens of emails to Swedish journalists mainly concerning demography: in Finland we always imitate Sweden, and, hence, there must first be a change in the Swedish immigration policy.”

————————————————————————————————————————————————-

”Det som oroar mig mest i hela debatten är emellertid några andra saker:
1) Den psykologiska krigföringen mot Sverige och svenskar från den svenska eliten. Det finns en novell av Anderz Harning, har glömt titeln för stunden, där en fånge förtvivlat hoppas på att någon ska säga hans namn en enda gång till innan han avrättas. Men detta sker aldrig, han bara benämns med sitt nummer, och sedan arkebuseras han. Analogt med detta anser jag att det är, så att säga, moraliskt kriminellt att som hög politiker, journalist med maktposition eller liknande, hävda sådant som att svenskar antingen inte finns som folk eller grupp, eller att om de gör det, inte bidragit med något själv, allt bra kommer utifrån.
2) Den punkten leder till denna som är ännu mer prekär: Genom förfarandet i punkt 1 förlöjligas och förbjuds den naturliga känslan av respekt för vad som varit, och sorgen för vad som gått förlorat. Särskilt den sista punkten oroar mig. Människor lider av denna sorg, men vet inte ens om det. Detta skapar håglöshet, och i sin förtvivlan kysser folket den politiskt korrekta piskan med än större iver, för att söka tröst, men detta ger ju förstås ingen tröst.
Just den diskussionen ser jag tyvärr ingenstans. Ursäkta för längden på mailet från en obekant person. Nu måste jag återgå till mitt arbete.”

————————————————————————————————————————————————-

”Ett stort tack och en eloge till er båda för det arbete som ni uppenbarligen har lagt ner på att skriva boken och för den debatt som ni för på bl a Newsmill.Fortsätt med er väl underbyggda och sansade opinionsbildning. Droppen kanske till slut urholkar stenen.”

————————————————————————————————————————————————-

”Jag har börjat läsa boken, finner den oerhört intressant, avslöjande och faktiskt även skrämmande. Hur har det kunnat gå så snett för vårt land och vem/vilka tjänar på det?”

————————————————————————————————————————————————-

”För övrigt fick jag boken igår, och bara efter att ha läst några kapitel inser jag att detta är en bok som varje hushåll borde ha ett exemplar av. Jag ska göra mitt bästa för att sprida kunskapen om att den finns till försäljning. Tack för ett mycket lovvärt initiativ!”

————————————————————————————————————————————————-

”Jeg er så glad for denne boken! Nå kan dere i Sverige vise oss i Norge hvor galt det kan gå! Dere gjør en stor jobb for oss alle her i Skandinavia. Takk for at dere har jobbet så hardt med dette!”

————————————————————————————————————————————————-

”Fick den andra boken idag! Tack ska ni ha. En kamrat som är revisor i Malmö skall få den andra boken! Han har efter ett långvarigt förnekande insett att han har ett personligt ansvar att sätta sig in dessa frågor på djupet och inte bara skaffa sin bild genom svensk vanlig media! Själv håller jag på att läsa och även om jag från början är ganska insatt tillkommer en stor del fakta som kan vara intressant att få med sig.
Ni är modiga och har civilkurage. Tack igen och jag hoppas ni får stort gensvar på er bok!”

————————————————————————————————————————————————-

”Boken kom i torsdags, och jag har nu läst den. Den är utomordentlig på alla sätt, och den enda fråga man kan ha efter att ha läst det är väl egentligen: Och vad gör vi nu då? Den frågan har ni också ställt er givetvis.”

————————————————————————————————————————————————-

”Har läst halva boken nu och får säga att ni gjort ett jävla bra jobb, även om sanningen gör en förbannad. Hoppas det blir en bra spridning på den här boken, för den borde läsas av varje svensk!”

————————————————————————————————————————————————-

”Tack för att ni tagit er tid med att skriva denna viktiga bok. Jag läste provkapitlet om Mp och man förfäras faktiskt över HUR det kunnat gå så galet i detta arma land.”

————————————————————————————————————————————————-

”Har läst Invandring och mörkläggning med god behållning, dock läser man på egen risk 🙂
Risken är att man blir så arg så man får hjärtslag och dör på fläcken, i och för sig till Mikael Hjerms fromma.
Klart lurad sedan 70-talet, och hur kul är det att inse att man varit manipulerad hela tiden.”

————————————————————————————————————————————————-

”Jag har precis läst igenom denna bok. Visst är det obehagligt att få alla obehagliga sammanställt i en bok som man förut inhämtat från spridda källor på nätet. Boken visar med kraft hur illa det är ställt i Sverige och hur bedrägligt våra makthavare och journalister har agerat och agerar.
Boken borde delas ut till alla svenska hushåll i Sverige. Jag är säker på att det skulle bli revolution om dessa fakta blev allmän kunskap i landet. Finns det inga penningstarka personer som kunde bekosta en allmän utgivning och distribution av denna bok till hushållen?”

————————————————————————————————————————————————-

Hej Karl-Olov,
”Jag ville bara tacka för en väldigt intressant och skrämmande läsning, detta blev lite av en ögonöppnare för mig även om jag haft mina aningar och misstankar om att allt inte står rätt till. Jag litar inte på sajter som Avpixlat med dolda avsändare; dock så lyfts frågan med större pondus nu när du och Gunnar skrivit denna viktiga bok.
Jag ska rekommendera denna bok till hela min släkt och bekantskapskrets.
Trevlig helg och ett stort tack för ert gedigna arbete med denna bok!”

—————————————————————————————————————————————————

”Jag blir lätt sån att jag ska skriva folk på näsan i långa inlägg om jag blir minsta upprörd. Men lika bra det så jag har läst den. Min mor har oxå fått boken av mig i föd.present. hon sitter med penna och stryker under extra intressanta rader. mkt trevligt att se:)”

—————————————————————————————————————————————————

Hallå!
Tack för en bra bok! Den förstärkte på många sätt det som jag själv har insett men gav mig också många nya insikter. Jag häpnar inför all idioti och som gammal journalist undrar jag var det journalistiska hedern har tagit vägen. Nästan varje dag ställer jag mig frågan – VARFÖR?
Bästa hälsningar
XX
fd. public service-anställd som numera allt som oftast får skämmas över sina två fd. företag.

————————————————————————————————————————————————–

Reaktioner på recensionen i Aftonbladet Kultur 4 maj (för länk se fliken Recensioner)

Stort tack för intressant läsning!
”Noterar idag att ni dessutom lyckats provocera fram det värsta intellektuella och moraliska
lågvattenmärke jag tror jag stött på i svensk press, vilket inte vill säga lite (syftar på ”recensionen”
i Aftonbladet Kultur).”

—————————————————————————————————————————————————

”Jag tycker det är onödigt att bry sig om vad Aftonbladets kulturredaktion sysslar med egentligen, när man tror att SMR skrivit boken (bilden) och inte ens har koll på författarna, då är man ju ganska inkompetent som ”recensent”. De har väl känt sig nödgade att skriva om den just för att de vet att folk köpt och läst den, och läxa upp dessa personer. Tror faktiskt att Aftonbladets kulturredaktion är sura att de inte får ingå i den krets av intellektuella de vet kommer att ta över hela det offentliga rummet på sikt. Ni måste tänka på att detta är deras sista år att synas och höras så då får en kass recension också duga. Den kommer ju ingå i hans meritlista när han flyttar till Nordkorea. :-)”

—————————————————————————————————————————————————-

”Kul att de inte hade något mer slagkraftigt. Den recensionen hade man kunnat låta ett datorprogram skriva!!! 
Vi skall inte tala om, och inte låta någon annan tala om, de här frågorna, det är budskapet.”

—————————————————————————————————————————————————-

”Meget god reklam for boken fra Aftonbladet. Leserne trenger ikke være så dumme som redaksjonen tror.”

—————————————————————————————————————————————————-

”AB försöker sabba att boken sprids vilket kommer ha precis motsatt effekt. många blir nyfikna.”

—————————————————————————————————————————————————-

”Jag är inte särskilt förvånad över att tidningen släpper igenom denna oseriösa recension, inte när de kan ha en sån som Åsa Linderborg som kulturchef.”

—————————————————————————————————————————————————-

”Herregud, att de inte skäms på Aftonbladet! En sådan här bok och uppgifterna i den borde granskas och uppmärksammas. Är det inte sant så måste man ju kunna bevisa det. Den här så kallade recensionen är inget annat än ett sätt att svärta ner författarna och än en gång blanda bort korten. Man blir illamående av denna ohederlighet.”

—————————————————————————————————————————————————-

”Recensioner nu för tiden har spårat ur, folk angrips med påkar, men det här var något av de värsta jag sett. Skribenten håller sig inte till sitt personliga tyckande om boken utan går också till personangrepp. Det värsta är att den här typen av skriverier gör klimatet ännu sjukare och allt mer människor frustrerade.”

—————————————————————————————————————————————————-

”Chansen för ett sakligt bemötande är obefintligt, eftersom fakta är som de är.
Därmed återstår blott att efter bästa förmåga misstänkliggöra budbärarna, och söla ned dem så mycket som möjligt!!
Recensenten har, tror jag, i bästa fall läst boken kursivt. För det kan ha sina risker att lära sig något nytt. I en sådan situation kan man tvingas till smärtsamma omprövningar av tidigare ställningstaganden.”

—————————————————————————————————————————————————-

”Jag har läst boken som innehåller en mängd faktapåstående som vore bra att få granskade i stället för att få både bok och författare sågade jäms med fotknölarna. Recensionen i Aftonbladet i dag av ”Invandring och mörkläggning” ger mig en obehaglig känsla. Recensenten Samuel Edquist idiotförklarar mig som vill veta om de fakta som finns dokumenterat med bl a hänvisning i 440 fotnötter är sanna eller inte. Samuel Edqvist kommer istället med svepande formuleringar om rasism, högerpopulism och extremnationalism. Inte ett enda faktapåstående bemöts eller problematiseras. Detta är osaklig propaganda, brännmärkning av författarna och mig som läsare.”

—————————————————————————————————————————————————-

”En negativ recension är också en recension. Uppmärksamhet. En intelligent läsare genomskådar recensentens kulturrelativism och föraktfulla tonläge.”

—————————————————————————————————————————————————-

”Ta för guds skull inte illa vid er, för den här smörjan slår kraftfullt tillbaka på Aftonbladet. Där gäller tydligen ingen skamgräns alls längre. Att bli misskrediterad i AB är hedrande!
Skribenten har inte ett enda faktaargument, bara ideologiskt betingad avsky att komma med.  Det är bedrövligt att sån skit ö h t publiceras.”

—————————————————————————————————————————————————-

”Det positiva med den här så kallade recensionen är inte vad som skrivs, utan att den skrivs. Det bör leda till att andra gammelmedier får det allt svårare att duckan för boken; de blir helt enkelt tvungna att recensera och ta ställning. Och då blir det intressant att se om de går i AB:s förnekelsefotspår eller har kurage nog att bemöta fakta.”

—————————————————————————————————————————————————-

”Just detta är nog faktiskt det sämsta/värsta jag läst på länge, och jag tycker personligen det är ren ärekränkning.
Men nog är det på sitt sätt intressant och skrämmande som ögonblicksbild av hur hela det offentliga samtalet har förfallit på bara ett par decennier. En författare tycker idag att det är helt ok skriva en ”recension” på den här nivån; en rikstäckande tidning tycker att det är utmärkt att publicera den (med väl vald illustration); och – åtminstone att döma av den andliga kloaken Twitter – finns det också en hel del läsare i mediasvängen som tycker att sådant här är läsvärt och på pricken. Hur lågt har vi sjunkit som civilisation?
Sakargument och rationell diskussion blockeras med diverse ”kreativa” stoppsignaler: ”fel värdegrund”, ”fel människosyn”, ”fel problemformulering”. Jag har aldrig hört några klara definitioner på de där begreppen, trots att de är så populära. Mitt absoluta intryck är att det snarast är en poäng att de är så vaga och fluffiga. Deras egentliga funktion är att blåsa av när man märker att man förlorat sakdebatten. På något sätt hoppas man att man vinner slaget, när man redan förlorat det i sak, genom att på oklara grunder antyda att motståndaren är moraliskt mindervärdig som ens ställde frågan. Patetiskt. Och verkligheten rullar dessvärre på i allt snabbare takt utan att bry sig om sådana ”stoppsignaler”…
Men tack igen för intressanta debattinlägg.”

—————————————————————————————————————————————————-