Stefan Löfvens valfläsk


Via en bloggläsare har vi fått tillgång till det stora tal som Stefan Löfven kommer att hålla till svenska folket, inför valet år 2018. Så här kommer det att låta, åtminstone så långt vi vet i dag:

Kära svenska medborgare!

Ett viktigt val närmar sig. Därför vill jag rikta mig direkt till er, ett av Europas äldsta folk – med stolta anor tillbaka till fornstora dar. Av tradition älskar ni att äta både fläskkött och fläskkorv. Ni älskar öl och nubbe, sill och potäter. Och ni gillar att fira midsommarsolen med att dansa hela natten, och lite annat till. Ni har alltid älskat djur som hästar, hundar och katter av alla de slag – kanske med undantag av perserkatter, som är platta och fula i nosen.

Numera har ni även lärt er att tycka att jämställhet är det enda rätta, att ha sexualundervisning i skolorna och att inte komma med några invändningar, inte ens när prepubertala skolflickor följer det senaste lättklädda modet. Ni förstår att ungdomarna behöver tatuera och vaxa sig samt att det är nödvändigt att ha sex innan bröllopet. Det senaste är att ni tågar i prideparader. Många av er är normkritiska och tar med rätta avstånd från den föråldrade kärnfamiljen, med sitt patriarkala förtryck.

Människor i andra delar av världen förundras över svenskarnas sätt att leva. En del kallar till och med den svenska kulturen haram. Trots detta älskar människor från avlägsna länder att vandra till vårt land. Varför det? Det är jag stolt över att kunna tala om för er.

Det är regeringens generösa politik som har gjort Sverige till världens mest eftertraktade land för utvecklingsländer. trots de stora avstånden till oss, här uppe i den fjällhöga nord. Det är därför självklart att vi ska fortsätta med den framgångsrikt förda politiken, så att fler människor får möjlighet att uppskatta vårt samhälle. Vi ger generösa bidrag till alla som upplever sig som flyktingar, så att de inte behöver anstränga sig att söka jobb de första åren. De kan ju behöva vila upp sig rejält efter att ha promenerat genom hela Europa. Får de jobb är det ju risk att deras levnadsstandard sänks, för alla vill ju utnyttja flyktingar.

Jag säger som jag tidigare sagt på Medborgarplatsen i Stockholm: I mitt Europa bygger vi inga murar – vi älskar mångkultur. Numera accepterar vi därför månggifte och betalar extra med skattepengar till män med upp till fyra fruar och många barn. Särskilt älskar vi barnen och vår kärlek är så inkluderande att den också innefattar de barn som slutade med blöjor flera år före millennieskiftet.

Vi välkomnar särskilt alla ensamkommande barn, som deras familjer skickat hit, i förhoppning om en snar återförening! De är offer för en ond värld! I mitt Europa öppnar vi våra hjärtan. Vi välkomnar alla asylsökande som lyckas komma in i landet. Vi ger dem fri bostad, gratis tolk osv.

Vi tar även hand om före detta IS-soldater, förser dem med jobb, bostäder och socialbidrag samtidigt som vi inte lägger oss i höjningar av kommunalskatten. Denna är inte regeringens problem. Kommunerna måste få behålla sitt självbestämmande på detta område.

Vi ger också psykologbehandling till koranskolade ungdomar som valt att ansluta sig till IS. Det är riktigt synd om dem, de måste ju ha haft hemska upplevelser i Mellanöstern. I Sverige har vi plats för alla och har vi inte plats så gör vi plats. Ingen har rätt att protestera mot min tes: I mitt Europa bygger vi inga murar, vi öppnar våra plånböcker.

Familjeåterföreningar är mycket bra, vi behöver fler människor i vårt glest befolkade land. Till och med Annie Lööf har förstått detta, inte illa! Hela klaner är välkomna hit. De kan hjälpa polisen att hålla ordning i utsatta förortsområden. Samtidigt avskedar vi de lärare, socialarbetare och andra fascistiska och främlingsfientliga rasister, som tror sig vara någon typ av amatörvisselblåsare. För vi har inga fördomar och vill heller inte utsätta oss för risken att möta några!

Försök förstå följande: I mitt Europa bygger vi inga murar, vi har gratis skola åt alla. Särskilt angeläget är det att barn hamnar i rätt åldersgrupp, även om de aldrig gått i skola tidigare. Det är viktigare att följa sin grupp än att nå målen. Lärare får finna sig i ett jämlikare och öppnare klimat. Kvinnliga lärare bör absolut inte känna sig kränkta om de blir kallade för horor. Kvinnor utan slöja kallas ju för detta i barnens hemländer. Vi måste förstå att det tar tid för barnen att anpassa sig. Tack och lov att vi har duktiga lärare som fixar allt, så länge som de inte går in i väggen. Vi håller tummarna och tror på dem. De har fått lära sig att arbeta kompensatoriskt. Emellertid, vi varnar dem när de har rastvakt och det går livligt till. På med plasthandskarna! Allvarlig blodsmitta finns nu i alla svenska skolor.

I mitt Europa har vi bara tillfälliga gränskontroller. Och har du ”tappat” ditt pass så hjälper vi gärna till. Det är viktigt med din integritet så din mobil behåller du alltid. Vi ser också alltid positivt på din berättelse, din sanning. Och att det är mest unga män som kommer, det lovar gott för arbetsmarknaden.

Du kanske invänder att vi har ett system som teoretiskt möjliggör för en IS-armé att tåga in i landet en efter en, om de bara uttalar det magiska ordet ”asyl”, asylrätten är ju som du vet helig. Men vi har förstått att de vill bli som oss svenskar när de väl kommit innanför gränsen. Skrapar vi bara lite på ytan finns det alltid en liten svensk därinne och därför är vi inte rädda. Det gäller bara för en sådan person att hamna i rätt miljö, få arbete och bli integrerad.

Men utlänningslagen säger några. Visst säger vi. Men föråldrade lagar får inte hindra våra visioner. Hör noga: I mitt Europa finns öppna landskap vilka alla bör trivas i. EU-migranter får därför gärna stanna längre än de tre månader som EU bestämt om, för vi ska inte gå i EU:s ledband jämt och ständigt, fixar de eget boende på andras mark så får vi överse med detta. Vi funderar på att utöka allemansrätten till allemansbostadsrätten.

Vi säger till de gamla att inte öppna dörren för okända män med ett visst främmande uttal och som specialiserat sig på åldringsbesök. Och gör det de för att de är glömska så är det ju bara fråga om pengar eller smycken, bara världsliga ting. Och de gamla håller ju sig redan för det mesta inne vilket betyder mindre höftledsbrott, mindre arbete för våra överbelastade sjukhus.

Poliser har fått klart för sig att pojkstrecket stenkastning numera ingår i deras vardag. De bör absolut inte känna sig kränkta om det kastas sten på dem. Vi utbildar också ambulanspersonal i säkerhet. De måste alltid vara noga med att ringa polisen först så att stenkastarna kan omdirigeras. Samtidigt försöker vi förklara för våra kära invandrarungdomar att sätta eld på bilar är fel sätt att uttrycka sitt rättmätiga missnöje på. Vi har byggt många fritidsgårdar men det har inte varit tillräckligt. Nu funderar vi på att utöka vårt engagemang och bygga skjutbanor, så att de unga ska ha tillräckligt att göra.

Naturligtvis vill vi att de som kommer hit behåller sina seder. Därför rekommenderar vi sjukhusen att ändra sina hygienregler. Inga nakna och vackra kvinnoarmar, som män kan frestas av. Vi har infört skilda badtider för män och kvinnor så att ingen man ska behöva tråna efter en kvinna i burkini. Kommunerna kommer att förstärkas med koranskoleutbildade klädpoliser, så att ingen klär sig allt för lättvindigt eller tvetydigt. Diskrimineringsombudsmannen har fått order om att hjälpa till.

På så sätt mångfaldskompletterar vi den svenska kvinnans lättkläddhet och lever upp till vår roll som världens första feministiska regering! Vi har vidare bejakat den av det muslimska brödraskapet framförda tanken att kvinnor med en viss religiös profil inte längre får cykla. En positiv konsekvens är att det inte blir så trångt på cykelbanorna. På så sätt får vi hjälp med att minska olycksriskerna.

Är du en i Sverige barnafödd kvinna och blir arg när främmande män inte vill ta dig i hand? Var lugn, kompensation kommer att ges av den nya diskrimineringsmyndighet som ska ersätta JämO, DO och HomO. Till männen förstås. Jag vill särskilt betona att vi ser positivt på kulturskillnader. Det är de berikande skillnaderna vi i första hand vill behålla!

Igen säger jag: I mitt Europa bygger vi inga murar, vi arbetar mycket seriöst med säkerhet istället. Vi har ordnat med säkerhetsvakter på akutmottagningar, bibliotek och torg. Blir det för farligt tänker vi även på vakternas säkerhet. De får inte utsättas för våld. Om det finns risk så stannar de enligt order på sina kontor. Vi tänker också på begravningspersonal som får lära sig att hantera folk med skjutvapen. Vi bygger extra nödutgångar för vårdpersonal. Barnmorskor får trygghetslarm osv. Säkerhet, säkerhet.

Bostäder är viktigt. Därför förelägger vi kommunerna att köpa bostadsrätter när det inte finns bostäder att hyra. Det gör inte så mycket att Nisse i Hökarängen på grund av denna konkurrens får betala mer för bostadsrätten, eftersom Riksbanken numera erbjuder nästan negativ ränta. Vi ger bidrag när flyktingarna startar företag, så att de lättare kan konkurrera med svenskarna. Det är mycket effektivt, se bara på alla produktiva invandrade pizzabagare som finns över hela landet. En bra service åt svenskarna!

Följande bör inskärpas: Vi är angelägna om våra flickor. Vi säger till våra flickor att alltid gå flera tillsammans om det är sent på kvällen och helst stanna inne, om det inte är helt nödvändigt att gå på krogen eller att hälsa på en mormor.

Vi ger våra flickor ett avskräckande armband där det står ”tafsa inte” Och om du är flicka och blir våldtagen så får du inte ha alltför bråttom med att se din överman i fängelse. Det är ett rättvist kösystem hos polisen och tänk på att de kan vara överbelastade. Brottmål på andra språk tar ju längre tid med missförstånd trots tolkar och tolktelefoner.

Vi tycker synd om de killar som inte förstått att flickor får gå lättklädda i vårt land på sommaren, att vi har en annan kultur. Det får räcka med att de ber om ursäkt då de tafsat, straffet hoppar vi över, de är ju så trevliga och ångerfulla när en polisman talar med dem.

Jag vill betona: Vi älskar papperslösa! Vi låter de som är papperslösa vara kvar här och få bidrag, sjukvård och gå i skola så länge de vill stanna kvar samtidigt som vi ibland vänligen ber dem att flytta hem, givetvis med ett rundligt tilltaget flyttbidrag. Ok, det finns fall där vi agerat mera handfast.

De papperslösa får också gärna demonstrera och säga sin mening utan tillstånd dygnet runt för demonstrationsrätten gäller ju alla, polisen har fått order om att hjälpa till så att de inte blir störda av knepiga element som kan dyka upp och som tycker annorlunda.

Och får man tillslut uppehållstillstånd mm så finns ju också möjlighet att bli förtidspensionär för dem som varit här lite längre och inte anser sig kunna arbeta i exempelvis tunga slakterier där grisar slaktas för att tillfredsställa svenskarnas längtan efter fläsk. I skolan är fläskpannkakor redan borttagna, svenskar ska ju även lära sig att äta klimatsmart. Samtidigt som vi ändrar vårt samhälle att bli mera halal så att säga.

Vi är också synnerligen övertygade om att alla dessa nysvenskar med de startbidrag de får, som vi kallat ”allt åt alla” vilket regeringen bestämt om, ska ge oss förtroendet att fortsätta regera vårt land. Det är bäst om vi sitter kvar vid regeringsmakten och håller grytorna uppvärmda.

Så till sist: Vi är en humanitär stormakt. Vi vill visa världen hur man tar emot människor som flyttar, kanske skulle jag säga flyr, till ett land med humanism som ledstjärna. Vi har givit våra ambassader i uppdrag att så tydligt som möjligt tala om vilka bidrag som är möjliga att få, då de anländer till Sverige efter sin långa promenad.

Om det blir många fler av en annan religion välkomnar vi att främmande makter bygger moskéer i vårt land, även om det är på det som några kallar historiska marker. Det är inte den historien som vi är intresserad av, vi är mer intresserade av den historia vi skriver nu. De som vill införa sharialagar bör inte vara oroliga för vi förstår att deras lagar kan ju komplettera våra lagar. Vi har alltid plats för ytterligare ett samhällsystem. Det blir en spännande mångfald. Sverige har ändrat sin religion och även sitt samhällssystem flera gånger tidigare så varför inte en gång till. Det bör inte vara något problem.

Vi ser framemot en spännande mångfaldsframtid. Tack ska ni ha.

Rätt återgivet intygar Karl-Olov Arnstberg

Utskriftsvänlig PDF-version

Alla texter är © på denna blogg. Det är tillåtet att sprida texterna under förutsättning att ni alltid länkar till källan här på bloggen.